sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen kesäpäivä!

Eilen laulettiin monissa kouluissa suvivirttä, niin lauloin minäkin, tippa silmässä. Mikä kumma siinä virressä on, että aina tulee tippa "linssiin" laulaessa.Kun kuudesluokkalaisia kukitettiin ja saateltiin "maailmalle" ihanan laulun kera, tuli kyyneleet silmiin taas! Asia ei ole minulle mitenkään ajankohtainen vielä moneen vuoteen, enkä tuntenut yhtäkään kyseisistä lapsista, silti liikutuin. Eikös ennen vanhaan ollutkin sellaisia itkijänaisia, joita saattoi tilata esim. hautajaisiin itkemään? Minä kuulun ehdottomasti kyseiseen ammattiryhmään =D.


Tänäänkö sitten on se kesän ensimmäinen päivä? Lämpömittari näytti jo aamulla 22 astetta myös täällä eteläsuomessa. Kaappasin kameran kainaloon ja kipasin kuvamaan yhtä lempikukistani, syreeniä.


Syreenit ovat tällä hetkellä kauneimmillaan, kukkat tuoksuivat jo kauaksi. Milloinkahan teknologia mahdollistaisi myös tuoksun liittämisen kuviin? Minulle ainakin tietyt tuoksut tuovat mieleen monenlaisia asioita kaukaa lapsuudesta.
 

Otetaanpa Syreenistä, jota muuten myös Sireeniksi kutsutaan, pieni fakta päläys. Syreeni kuuluu öljypuukasveihin ja on puuvartinen kasvi. Syreeni on kotoisin Euroopasta ja Aasiasta. Lajeja on parisenkymmentä.


Suomessa syreenit eivät ole luonnonvaraisia, mutta istutettuna tavallisin laji on pihasyreeni, jonka kukat ovat yleensä tyypillisen lilan väriset, vaaleanpunaiset tai valkoiset.
Itse en osaa laittaa värejä paremmuusjärjestykseen, kaikki ovat valtavan ihania.
Nautitaan kesästä, se on nyt täällä. Onnea vielä kaikille ylioppilaille, ammattin valmistuneille ja koulunsä päättäneille, olette todella kesäloman ansainneet! Ihanaa kesäsunnuntaita meille kaikille!

9 kommenttia:

 1. Syreeni, tai itse kutsun yleensä sireeniksi, on kyllä kukista ihanin ja nyt pitäisi itsekin mennä kuvailemaan niiden ollessa täydessä loistossaan! En ole kuullut suvivirttä vuosiin, mutta kyllähän se sellainen veisu on, että silmäkulma kostuu aika välittömästi :) Nauratti tuo kommenttisi itkijänaisista, koska täällä on toinen samanmoinen, joka herkistyy hyvin helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Meidän pitää perustaa 2000 luvun itkijänaiset =D

   Poista
 2. Ihania kuvia! <3 Olin jo ostamassa omalle pihalle valkoista syreeniä, mutta päädyin lopulta suklaakirsikkapuuhun. Nyt huomaan, että ehkä tuohon pikkupihalle vielä syreenikin mahtuisi, mutta toistaiseksi tyydyn ihailemaan ja nauttimaan naapurin liilan syreenin tuoksusta ja kukkaloistosta :)
  PS. Täällä erittäin pätevä jäsen itkijänaisten ryhmään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Mielenkiintoista olisi nähdä, miltä näyttää suklaakirsikkapuu, joten laita siitä jossain vaiheessa postausta tulemaan. Ja pitänee rekrytoida myös sinut meidän 2000 luvun itkijänaisiin =D. Ihanaa viikonalkua!

   Poista
  2. Lupaan tehdä postauksen pihan muistakin kasveista heinäkuussa, kun palataan Saimaan reissulta :) Kiitos, liityn mielelläni itkijänaisten joukkoon ;) Ihanaa viikon jatkoa sinulle myös!

   Poista
 3. Moi! Löysin sinun blogiisi ihan sattumalta muiden blogien linkkilistauksista. Olipas kiva nähdä kauniita merimaisemia ja luontoa. Mukavia kuvia sinulla. Pitää rueta seuraamaan. Jos kiinnostaa kurkata minun purjehdusblogiani niin tervetuloa, http://www.sailventures.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa, että löysit blogini! Toivottavasti viihdyt näiden minun "juttujeni" parissa. Viimeaikoina on ollut vähän kukkapainotteisia nämä jutut, mutta kunhan loma alkaa ja pääsee merelle niin tyyli muuttuu jälleen. Tulen ehdottomasti kurkistamaan sinun purjehdusblogia, hienot kuvat ja jutut kiinnostavat kovasti =)

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Syreeni on niin kaunis.

  VastaaPoista