sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Merta päin - hiio hoi!

Tiesittekö, että Muumipappa on ollut nuoruudessaan orpokodissa? Sieltä karattuaan hän tapasi Fredriksonin, joka oli ensimmäinen henkilö, joka kiinnostui Muumipapan kurjasta lapsuudesta. Fredrikson on etevä keksijä ja hän on rakentanut jokilaiva Merenhuiskeen.


Fredrikson tuo iloa Muumipapan elämään, sillä hän on empaattinen ja hänellä on kyky rauhoittaa toiset, vaikkakin hän välillä puhuu isoilla kirjaimilla eikä sano aina mitään järkevää.


Laivan nimi piti alun perin olla Merenkuiske, mutta laivan maalaamisen tehtäväkseen saanut Hosuli maalasi laivan kylkeen Merenhuiske, voi Hosuli Hosuli =).


Laivan keulasta on upea näkymä merelle! Tällä laivalla Muumipappa kohtasi hurjia meriseikkailuja nuoruudessaan.


Hiio hoi! Onko maata näkyvissä?
Sisällä laivan pentterissä on Muumipappa keittänyt herkullisia ruokia seikkailujen lomassa.


Merenhuiske on Muumimaailmassa hienolla paikalla ja sen ympärillä on kaikenlaista aktiviteetiä lapsille ja lapsen mielisille.


Mm. tämä koneisto löytyy laivan vierestä. Se pyörittää ratasta joka puolestaan pitää veden alla olevassa altaassa liikkellä. Altaassa saivat lapset uittaa laivoja.

 

Laivan myötä jätämme Muumilaakson ja sen asukkaat, tällä kertaa =). Mikäli liikut Naantalissa, suosittelen piipahtamaan Muumimaailmaan. Eikä tarvitse olla lapsia mukana, sillä Muumimaailmassa viihtyvät aikuisetkin vallan mainiosti =). Kuten laulussa sanotaan, käy Muumilaaksoon!

8 kommenttia:

 1. Tuo laiva on yksi suosikkini Muumimaailmassa, se on niin kaunis ja ihanalla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneilevänä henkilönä se oli myös minun suosikki =) Ja lapset tykkäsivät kovasti uittaa muovilaivoja siinä vieressä.

   Poista
 2. Mun tytöt saivat pieninä joululahjaksi Merenhuiskeen ja taisi olla että sinä jouluna äiti oli yllättävän innoissaan mukana leikeissä ja sekös tyttöjä nauratti :D Ihan huippukiva tämä juttusarja muumilaaksosta! Näitä juttuja on tosi kiva tulla lukemaan uudelleen ja uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku <3! Mukavaa, että olet jaksanut tulla lukemaan :-) Meiltä löytyy myös Merenhuiske tytöltä. Ja tietty monenlaista muuta muumitavaraa =D kVoi

   Poista
 3. Muumipostaukset on niin ihania <3 Kiitos näistä :) Taidan itsekkin piipahtaa Naantalissa ensikesänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3! Piipahda ihmeessä Naantaliin ja siellä tietty Muumimaailmaan. Naantali on tosi kiva paikka.

   Poista
  2. Pssst, Katinka, tämä Jenni on mun esikoistytär. Suosittelin hänelle sun blogia kun arvasin että hänkin ihastuu varmasti :) Sovittiin jo Jennin kanssa että lähdetään kahdestaan käymään Naantalissa heti kun ehditään ;)

   Poista
  3. Ihanaa! Uskon, että viihdytte varmasti =)

   Poista