maanantai 12. elokuuta 2013

Erilainen työmatka

Kaikki mukava loppuu aikanaan, niin myös loma. Tarkoitus oli postailla lomalta tabletilla, mutta valitettavasti se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi, joten edessä oli pakollinen neljän viikon tauko. Nyt on loma ohi ja paluu arkeen edessä. Ennen kuin pääsette katselemaan paikkoja, missä kaikkialla lomalla ennätettiin käymään, postaan ensin niistä aiheista joista piti lomani aikana poistailla =).

Ennen kesälomaa oli meidän juniori maalla kesälaitumella ja me päätimme mieheni kanssa viettää yhdessä viikonlopun veneellä Suomenlinnassa. Koska Suomenlinna on todella suosittu ja vierasvenelaituri täyttyy nopeasti, päätimme mennä sinne jo torstaina. Perjantai oli vielä työpäivä, joten edessä oli erilainen työmatka.


Vierasvenesatama sijaitsee hieman sivussa, joten sinne eivät kaikki turistit helposti eksy. Lähdin aamulla aikaisin kävelemään lautalle. Ihan uskomaton fiilis, ei ketään ihmisiä mailla eikä halmeilla!


Kävelin Suomenlinnan museon ohi. Tässä vaiheessa minut ohitti yksi pyöräilijä ja vastaan käveli yksi työmies.
Nautiskelin ihanasta, tosin hieman pilvisestä kesäaamusta ja hiljausuudesta.
Matkan varrelle osui monia kauniita yksityiskohtia. Tässä kohtaa loppui kamerasta akku ja toinen, täysi akku oli tietysti veneessä. Vilkaisu kelloon, kuinka kauan on lautan lähtöön aikaa... kyllä, ennätän käymään vielä veneellä hakemassa täyden akun =D.


Hämä hämä häkki, kuitoi verkkoaan... onneksi ei tullut kuitenkaan sadetta rankkaa =).
Matka jatkui kohti lauttaa edelleen autiossa Suomenlinnassa.


Ennen rantaa löytyy ihania vanhoja puutaloja.


Vaaleanpunainen on lempivärini (ellei ole tullut jo selväksi =D).


Taas tarvittaisiin se tuoksu mukaan kuvaan. Aamun raikkaudessa tuoksui jasmiini huumaavasti!
Ranta häämöttää jo. Aikaa ennen lautan lähtöön olisi vielä hyvin.
Rannasta löytyy uusi Suomenlinnan Siwa. Kauppa palvelee saaren asukkaita, mutta myös satunnaisia kävijöitä. Mikäli jäi picnic eväät matkasta pois, voi täällä tehdä ostokset. Kaupasta löytyy myös vasta paistettuja pasteijoita ja sämpylöitä.


Siwan nurkalta lähtee silta Pikku-Musta saarelle.


Suomenlinnaan on kätevä tulla liikennelaitoksen lautalla. Lippuja voi ostaa mm. automaatista. Itselläni oli kuukausikortti voimassa, joten sillä pääsen matkaan.


Lautta ei ollut vielä satamassa, olinhan minulle tyypilliseen tapaan hyvissä ajoin paikalla =). Hyvää aikaa siis katsella kameran kanssa ympärille.


Kas, maitokärrythän ne siinä =).


Nyt Suomenlinnan lautta siintää jo horisontissa, pian pääsisin jatkamaan matkaa työpaikalle.

13 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kuvia Seurasaaresta, ja voi kun siellä tosiaan on ollut hiljaista!

  VastaaPoista
 2. Niin, piti kirjoittaa että Suomenlinnasta :)) Sorry :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Ihania saaria ovat molemmat,ihmekkös jos menevät sekaisin =D

   Poista
 3. Ihana Suokki! Vähän erinäköistä kuin viikonloppuna...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, olin ihan filliksissä itsekin tilanteesta =)

   Poista
 4. Suomenlinna on kiva paikka. Ja ne turistit kuuluu siihen juttuun, mutta eikös vaan ole mahtavaa, että pääsit nauttimaan siitä rauhassa. Jospa joku kerta kokeilisin itsekin sitä noin. Voisi olla kyllä aika makeeta. Peeässä. Kivoja yksityiskohtia, kuten ikkuna... (itse aina ikkunoita kuvaamassa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mahtavaa oli ja Suomen linna on niin ykkös paikka. Suosittelen joskus kokeilemaan, että viette vieneen sinne ja sieltä sitten töihin =)

   Poista
 5. Katso sellainen appsi kuin Blogsy, niin voit postailla pillerillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa olla Applen sovellus, en löytänyt sitä Play kaupasta. Käytän Samsungin tablettia ja sinne en löytänyt mitään toimivaa. Yksi oli entuudestaan, Blogspot, mutta siinä oli joku bugi, ei suostunut toimimaan =)

   Poista
 6. Tervetuloa takaisin Katinka! :) Teistä varmaan tuntuu, että loma meni tosi nopeasti, mutta minusta olit hurjan pitkään täältä pois ;) Aika kiva työmatka sinulla oli. Ihania ja täysin erilaisia kuvia Suokista, kun ihmisvilinä puuttuu. Jälleen tosi kauniita yksityiskohtiakin olit löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Kyllä aika tuntui minustakin pitkältä ja niin suututti kun olin ottanut kaiken maailman vempeleet mukaan (ostin jopa näppiksen tablettiin), niin softassa oli joku bugi eikä se toiminut. Meinasi lentää vehkeet Itämereen =D. No kuvia tuli otettua sitten senkin edestä, joten materiaalia riittää melkein jouluun sakka =D.

   Poista
 7. Hyvin tuttu, kaunis reitti, joka usein tehty vuosien varrella iltaisin, kun käyty saattamassa veneen päivävieraita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette sellaisia Suomenlinnan vakioasukkaita jo =)

   Poista