tiistai 20. elokuuta 2013

Rappusia ja rännejä

Joko olette nähneet Suomenlinnasta tarpeeksi kuvia? Kerta kiellon päälle =D. Suomenlinnassa kun vaan kertakaikkiaan on liikaa ihania yksityiskohtia kuvattavaksi.


Otsikosta huolimatta ensimmäiseksi maitokärryt.


Café Vanillan edessä olevasta jasmiinipensaasta on ollut kuva jo aikaisemmin. Tässä vielä pari kaunista yksityiskohtaa. Pastelli väri tekee kuvasta mielestäni jotenkin "romanttisen".
Katsokaa miten koristeelliset rännnit ja rappusen kaiteet!


Rännin virallinen nimitys taitaa olla sadevesikouru. Sen avulla ohjaillaan sadevettä rakennuksien katolta oikeaan paikkaan ja näin suojataan samalla rakennuksia kosteudelta.


Tämä ränni tekee hauskoja mutkia. Tuolta tulee vesi alas kuin vesiliukumäestä ikään.
Minusta on hauska katsoa netistä määritelmiä tällaisille arkipäiväisille asioille. Rappusista, tai pikemminkin portaista kerrottiin näin: Ne ovat rakennelma, joita pitkin voi edetä eri korkeudella olevalta tasolta toiselle. Ne koostuu vähintää kahdesta tai useammasta askelmasta. Portaita on eri muotoisia, suosia portaita, L-, U- ja Y-portaita. Ne, jotka kiertyvät akselinsa umpäri, ovat kierreportaat. Niin ja ei pidä unohtaa liukuportaita =D.


Suomenlinnassa on parikin uimarantaa. Tässä rappuset toiseen niistä.


 Otsikosta poiketen muutama kuva laitureista myös.
Nämä rappuset vievät Cafe Vinssi & Vajaan. Kahvila on hieman sivussa löytää. Viehättävä paikka, kannattaa käydä pistäytymässä.

10 kommenttia:

 1. En ole käynytkään tuolla Vinssi&Vajassa... tosin, ehkä pitää piipahtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näytti ihan kivalta paikalta, joten kannattaa testata =)

   Poista
 2. Tosi ihania yksityiskohtia olet onnistunut kuvaamaan. Enpä ole minäkään koskaan käynyt Vinssi&Vajassa, mutta täytynee korjata asia ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Se on vähän syrjässä, itsekin löysin sen vahingossa kun lähdin kerran oikaseen polulta =D

   Poista
 3. Hyvin poimittuja yksityiskohtia, sinulla on tarkka silmä. Jos olisin tarpeeksi pieni, niin haluaisin laskea tuon rännivesiliukumäen läpi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi! Tiedä tuosta silmästä =D... Ajastus laskea rännistä oli hauska, myös itse lasku voisi olla aikamoinen kokemus =D

   Poista
 4. Ihania kuvia taas! Eikä Suomenlinnan kuviin voi kyllästyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Samaa mieltä, Suomenlinnaan ei kertakaikkiaan voi kyllästyä =)

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt Suomenlinnassa (suunnitelmissa kyllä on käydä) mutta halu ja into käydä vain kasvoi kuviasi katsellessa. Kiitos Katinka! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3! Voin suositella Suomenlinnaa todella lämpimästi. Vaikka siellä käy kuinka monta kertaa, niin aina löytyy jotain uutta ihasteltavaa tai vanhaan rakastuu yhä uudelleen. Ja vinkkinä, se liikennelaitoksen lautta Kauppatorin päässä on edullisin vaitoehto mennä saarelle, käy ihmeessä joskus =).

   Poista