maanantai 19. elokuuta 2013

Kuvauksellinen Suomenlinna

Suomenlinna on myös sen puoleen ihana paikka, että vaikka siellä olisi vieraillut kameran kanssa kuinka monta kertaa, löytyy joka kerta uutta kuvattavaa. Sitten jää vielä se, että voi yrittää ottaa parempia kuvia kuin edellisellä kerralla =D.

Pahoittelut jo etukäteen, kuvia on taas paljon, suuresta karsintatyöstä huolimatta...


Lauantai oli aurinkoinen, mutta ei kuitenkaan ihan auringonotto päivä, joten kävelimme ja katselimme paikkoja, kamera mukana tottakai!


Penkki kurvissa =).


Näistä ovista pääsee ihailemaan Viaporin telakka-allasta altaan toiselta puolelta.


Alakulmassa tärkeä kyltti. Vessoja löytyy Suomenlinnasta ihan mukavasti pitkin saarta.


Tänäkesänä olen viehättynyt harjoittelemaan tarkentamista eri kohteisiin. Eli ylhäällä takennettu ensin edessä olevaan heinään ja alhaalla laiturissa olevaan köydenkiinnitys paikkaan.


Tarkentaminen eri paikkaan muuttaa minusta kuvan tunnelmaa hauskasti. Valokuvaaminen harrastuksena on tosi inspiroivaa. Sen lisäksi, että yrittää opetella ottamaan niitä haaveilemiani hyviä kuvia, voi kameran ja kuvaskohteen kanssa leikitellä. Vain mielikuvistus on rajana.
Telakan kulmalta löytyi moottori. Onkohan tämä ollut jossain laivassa käytössä?


Valoa ja varjoa kauniissa kiviseinässä.


Länsisatama ja Kaapelitehdas näkyy saaren toiselta puolelta.


Sunnuntapäivä oli puolestaan täyttä aurinkoa. Otimme viltin ja evästä matkaan ja suuntasimme ottamaan aurinkoa suosikki paikallemme. Suokissa suosikki paikalla.... hmmm... =).


Suomenlinnalla ja tällä paikalla on meidän elämässä aivan erityinen merkitys. Menimme aikanaan (kauan sitten) ensimmäisille treffeille eväiden kanssa ja volaa, siitä se sitten alkoi, meidän yhteiselo. Voisi sanoa, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä =).


Oli ihana fiilistellä kauniissa kesäisessä säässä ja muistella tuota ensimmäistä kertaa.


Tässä niitä tarkennus kokeiluja =).
Tässä vielä muutamia mielestäni hauskoja yksityiskohtia.
Tässä jälleen mielestäni yksi kauneimmista rakennuksista.


Trendipyörä Jopo tallella puskassa =).
Hanhia on paljon Suomenlinnassa (kuten on ympäri Helsinkiä). Pakko oli laittaa tästä söpöliinistä kuva loppuun. Niin pieni vielä.

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, kuten edellisessäkin postauksessa. Tossa jopo- kuvassa on muuten hyvä värien kontrasti. Söpöjähän noi hanhien poikaset on, mutta sitten kun kasvavat ja valtaavat puistot niin ei ole enään niin söpöjä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos CurryKaneli <3! Samaa mieltä kanssasi, että isot hanhet jos nyt ovat ihan hienoja, niin ovat minusta ainakin osittain pelottavia =). Ei voi aina tietää tuleeko iso lintu päälle =D.

   Poista
 2. Ihania kuvia, nautin niin kovasti näiden katselemisesta. Suokki on todella kuvauksellinen paikka, ja sinä olet löytänyt monta upeaa kohdetta kuvattavaksi. Ihanaa, että teillä on niin läheinen oma juttu Suomenlinnan kanss <3. Luulen, että menen huomenna isommalla laivalla aika läheltä ainakin Suomenlinnaa, ellei ihan Kustaanmiekasta läpi (en ihan tarkkaan muista mistä laiva menee).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nonna <3! Hyvää matkaa ja jos menet Kustaanmiekan ohi niin kameran kanssa vaan kannelle. Sieltä tulee se Harmajan majakkakin seuraavaksi =).

   Poista
 3. Kiitokset valoisista tunnelmista Katinka!

  Voiko kuvia edes olla postauksessa liikaa? tekstiä voi olla liikaa, mutta en usko, että kuvia ;) Sulla oli kivoja tarkennus- ja sommitteluleikittelyjä.

  VastaaPoista
 4. Oi kiitos ihanasta kommentista <3! Noita kuvia tulee vain otettua ihan liikaa, vähän mennään sillä määrä korvaa laadun meiningillä. Tosin olen jo ilmoittautunut vkonlopun kestävälle valokuvaus kurssille, joka on tosin vasta joulukuussa.

  VastaaPoista