lauantai 17. elokuuta 2013

Sinistä ja punaista

Kuten edellisessä postauksessa totesin, minusta on hauskaa katsella Kustaanmiekassa, kun isot laivat lipuvat ohi. Ne menevät jotenkin niin "läheltä" =). Jos olet liikenteessä Suomenlinnassa illalla kuuden aikaan, kannattaa mennä Kustaanmiekalle.


Sieltä Silja line jo  tulekin.  En ollut yksin katselemassa, kuten yleensäkin, myös tänä iltana oli muitakin paikalla. Olen aikaisemmin kuvannut Kustaanmiekkaa ruotsinlaivalta käsin, nyt oli jotenkin jännittävää katsella laivan lipumista ohitse mailta käsin.
Laivan kapteenin pitää kyllä osata hommansa, ettei mennä kiville. Vai onkohan heillä autopilotti käytössä? Onko laivoissa ylipäätään sellaista aparaattia?
Laivan kannella oleville matkustajille oli mukava vilkuttaa. Vähän niinkuin siinä sarjassa lemmenlaiva, muistaako kukaan sellaista? Tosin nämä matkustajat eivät heitelleet serpentiiniä laivan kannelta =D.


 Ensimmäiset Siljalle rakennetut autolautat olivat M/S Skandia ja M/S Nordia, jotka valmistuivat 1961 ja 1962. Nämä edustivat uutta laiva-aikakautta.

Tuttu Norppa piipussa on ollut Silja linen tunnus jo vuosia. Muistan, kun tämä Serenade valmistui, se oli edellisiä laivoja isompi ja tosi hieno!


Hei hei, sinne meni. Harmajan majakka siintää kuvassa etualalla.


Hieman myönemmin tuli myös Viking line. Nämä kuvat olen ottanut sukellusvene Vesikon lähellä. Punainen pilkistää jo =).


"Viikarin" ensimmäinen, vuonna 1924 rakennettu S/S Viking aloitti liikennöinnin Suomen ja Ruotsin välillä. Se ajeli reitillä Korppoon Galtby–Maarianhamina–Gräddö ja oli ensimmäinen autolautta Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä.


Viimeksi kun kävimme Tukholmassa, olimme juuri Gabrielalla.


Pieni ja suuri samassa kuvassa =).


Näitä kun katselee, miettii aina, että miten ne pysyvät pinnalla. Laivaan mahtuu paljon rekkoja, autoja ja ihmisiä. Monesti mietin myös, että miten paljon vettä pitää olla mukana, entä jätehuolto ym. On ne isoja laitoksia.

6 kommenttia:

 1. Ja taas sait laivoista hyviä kuvia ;)

  VastaaPoista
 2. Tämä oli loistava ajoitus, just tänään mentiin tuosta purjeveneellä ensikertalaisten kanssa (toki sellaiseen aikaan,e ttie ruotsinlaivoja ole lähimaillakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Hauskaa! Kustaanmiekasta on kiva mennä myös omalla veneellä. Ihanaa kun on vielä kautta jäljellä.

   Poista
 3. Ihastuttavia kuvia! Kustaanmiekka on kyllä ihana paikka katsella Ruotsin-laivoja. Tulee aina hinku lähteä Tukholmaan :) Lemmenlaiva oli yksi suosikkiohjelmistani aikanaan :) Ja nyt se kuulemma on viety romuttamolle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, eikä! Siis oikeesti lemmenlaiva viety romuttamille!!! Sarja oli myös minun suosikki, nyt en kyllä ala mitään...

   Poista