tiistai 27. elokuuta 2013

Loma alkoi Tammisaaresta

Kaksi viikkoa on kulunut siitä, kun loma loppui. Olimme lomalla tasan neljä viikkoa merellä ja näimme paljon ihania paikkoja. Ensimmäinen etappi oli Tammisaari, josta olen postannut aikaisemminkin jo täällä. Tammisaaren vierasvenesatama on iso ja alueelta löytyy palveluja. Keskutaankaan ei ole pitkä matka.


Satamakonttori oli muuttanut kuvassa näkyvään taainmaiseen rakennukseen. Satama-alueen yksi kuvauksellisimmista rakennuksista on mielestäni kesäravintola Knipan. Ravintola on rakennettu paaluille meren päälle.
Ravintola toimii pääsääntöisesti tilaisravintolana yli 20 hengen ryhmille. Puitteet ovat ihanat järjestää vaikka yksityisiä tilaisuuksia.


Ravintola Knipanin nettisivuille pääset tutustumaan tästä.


Rakennus on minusta ihana! Millaistakohan olisi istua tässä ja olla tietoinen siitä, että jos lattia pettää alta, niin pulahtaa veteen =D.
Tammisaaren vierasvenesataman läheisyydessä sijaitsee paras leikki paikka ikinä! Leijonapuisto.


Täällä on missä kiipeillä ja pitää lystiä. Alueelle mahtuu paljon lapsia yhtäaikaa.
Tämä "rouva" pitää vahtia ja jöötä keskellä leikkipaikkaa


Paikalla on myös hauska kivinen koira... mato.. ötökkä? Tyttäreni mielestä se on koira. Asia taitaa olla katsojan silmissä, kuka mitäkin näkee.


Ainakin se on hyväntuulisen näköinen, jaksaa hymyillä vaikka päällä hypitään =D.


Liututaan rannalle, joka sekin löytyy aivan vierasvenesataman vierestä.


Päivät Tammisaaressa olivat aurinkoisia mutta tuulisia. Yritimme silti sitkeästi ottaa aurinkoa =). Rannalla lojottaessa lensi vesitaso meidän yli ja laskeutui merelle. Voi sitä näinkin tulla rannalle, hieman näyttävämpi saapuminen kuin vain pyyhe kourassa kävellen =D.
Rannalta löytyy pikkuinen esiintymislava.Onkohan täällä kukaan esittänyt milloinkaan mitään?
Vierasvenesataman vessat ja suihkut sijaitsevat tässä rakennuksessa. Sisään pääsee koodilla, joka takaa sen, ettei paikka ole ihan kaikkien ohikulkijoiden käytettävissä.

Tammisaaressa sattui laiturissa olemaan yhtäaikaa Puolimatruusi seilaa blogin kirjoittaja UllaO. Olen seurannut hänen blogia aktiivisesi ja siksi tuntui kuin olisi tavannut vanhan tutun! Kiitos hyvästä päiväkahvista ja mukavasta päiväkahvi seurasta, oli todella ihana tutustua =). UllaO:n blogissa kannattaa piipahtaa katsomassa ihania kuvia ja tarinoita maalta ja mereltä.

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Kiva nähdä toisen henkilön kuvaamana kyseinen kaupunki. Odotan innolla lisää kuvia. Meille Tammisaari on mökkiloman väliin sijoitettu "kesäreissu" kaupunki. Valitettavsti tämän vuoden lomat menivät sattuneesta syystä hieman suunnitellusta poiketen ja tänä kesä emme ole ehtineet Tammisaareen. Mutta onneksi pääsen sinun välityksellä visiteeraamaan sinne:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli <3! Pari postausta tulee vielä lisää Tammisaaresta. Minua jäi tosi paljon harmittamaan, etten käynyt vierailulla kirkossa, se näyttää tosi kauniilta. No, onhan joku syy mennä uudelleen =).

   Poista
  2. Me kävimme siellä viime vuonna. Kirkko on kaunis. Mä tykkään kuvata rakennuksia ja niiden yksityiskohtia. Kun viimeksi olimme siellä, niin siellä ei ollut ketään muuta ja uskalsin ottaa useamman kuvan. Välillä mietin että jos joku istuu penkissä niin en halua häiritä kuvaamisellani.

   Poista
  3. Samaa aina mietin kun kuvaan kirkossa, että jos siellä on muita niin yritän mahdollisimman vähän silloin heilua kameran kanssa, tai ainakin yritän sen tehdä "huomaamattomasti" =)

   Poista
 2. Hei, ihana Tammisaari. Josko ensikesänä siihen suuntaan... hmmm. Niin paljon ihanaa nähtävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ell<3! Tammisaaressa kannattaa pistäytyä ehdottomasti =).

   Poista
 3. Tästähän tuli hyvälle mielelle, ei vähiten noiden sympaattisten patsaskuvien vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi! Ihanaa jos ilahduit. Tästä alkaa myös jälleen matkakertomus neljän viikon lomasta, joten juttua riittää varmasti jouluun saakka (ei nyt ihan =D).

   Poista
 4. Ihania nämä blogikamutapaamiset. Sitä tosiaan tuntee tapaavansa vanhan ystävän, kun törmää pitkäaikaiseen blogikaveriin! Ja kiitos taas hyvänmielen kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kivoja =) Toivottavasti mekin joskus tavataan jossain päin merellä. Namikami on onneksi helppo tunnistaa, joten varmasti tulisin huiskuttelemaan =D.

   Poista
 5. Ihania kuvia ihanasta Tammisaaresta. Tänä kesänä en käynyt Knipanilla. Vielä viime kesään asti se oli ihan normaalisti auki oleva ravintola, jossa usein kävin, kunnes viime kesän karvas käynti (paikassa oli kaikki pielessä :(() lopetti nämä vierailut. Sääli. Tuo leikkipuisto on ihan paras. Siellä on kuule vietetty hetki jos toinenkin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3! Karvas käynti valitettavasti tuppaa pyyhkimään hyvätkin muistot, sääli tosiaa. Itse en ole koskaan tulla syönyt, olen aina tyytynyt vain ihailemaan rakennusta ulkoa päin. Leikkipuisto on tosiaan meidänkin juniorin suuri suosikki =).

   Poista
 6. Kiitos sanoistasi Katinka. Oli tosi mukava tavata ja vaihtaa kuulumisia. Se on niin - kuin tapaisi vanhan tutun:) Mukavaa loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Samoin teidän koko ihanalle perhelle, mahtavaa loppukesää <3!

   Poista