maanantai 26. elokuuta 2013

Viikonloppu Lähteelässä

Viikonloppu oli todella kesäinen. Aurinko paistoi molempina päivinä pilvettömältä taivaalta. Sellainen viikonloppu on tietenkin vietettä vesillä. Lähdimme perjantaina ja ajelimme meidän perheen yhteen suosikkipaikkaa, Lähteelään. Siellä pitää päästä käymään joka kesä vähintään kerran,mielummin useammin.


Lähteelä on Helsingin kaupungin virkistysalue Porkkalassa, Kirkkonummella. Kahteen laiturin mahtuu yli 50 venettä, kuten tänä viikonloppuna saimme todeta. Paikalla oli kuulema porukkaa enemmän kuin Juhannuksena. Ihmekös tuo, kaunis ilma oli houkutellut muitakin veneilijöitä liikkeelle, ei vain meitä.


Paikan päältä löytyvät hyvät opasteet. Edellisen käynnin jälkeen oli tullut lisää poijupaikkoja ja rannan grilliin katos. Kioskikin oli saanut uuden hienon katoksen.


Meidän mielestä paikka on aivan ihana. Paikat ovat siistit ja palvelu ystävällistä.
Roskille on laitettu reilu roskakatos heti rantaan, joten roskia ei tarvitse ulkoiluttaa pitkälle.


Paikalta löytyy monia pöytäryhmiä, jossa voi syödä ja istua iltaa.


Tämä grillikatos on aivan venerannassa ja katos oli uusi.


 Tämä grillikatos puolestaan löytyy hieman kauempaa, mutta rannan tuntumassa sekin.


Puut grilliin löytyy liiteristä. Ja hyviin tapoihin tietty kuuluu, että puita tehdään valmiiksi seuraavallekin grillaajalle =).


Paikalta löytyy hiekkakenttä, jossa on mukava pelata vaikka mölkkyä taikka petankkia. Meidän juniori on kaivanut aikanaa tässä hiekkaa lapiolla monta kertaa =). Täältä löytyy myös pieni hiekkaranta, jossa voi uida.


Uimarannan läheisyydessä on kallio, josta on upeat näkymät merelle.
Vessa löytyy tietenkin miehille ja naisille, mutta myös invalideille. Paikalla on käsienpesupiste ja sieltä löytyy myös sellaiset ylellisyydet kuin saippua ja käsipaperia! Ja mikä parasta, ne eivät ole koskaan loppu.


Muutama vesipiste on laitettu ympäri aluetta. Lähteelä sijaitsee mantereella, joten tänne voi tulla myös autolla ja vaikka telttailla. Myös päiväretkikohteena paikka on varsin mainio. Ja mikä parasta, täällä voi rekteillä ympäri vuoden! Lähteelän nettisivuille pääset tutustumaan tästä.


Auto on jätettävä puolentoista kilometrin päähän parkkipaikalle. Parkkipaikalta löytyy kärryjä, joihin voi lastata teltat, makuupussit ja retkimuonat. Näillä ne on kätevä työntää rantaan.


Lähteelässä on puulämmitteinen sauna, jota voi vuokrata puoleksitoistatunniksi. Sauna on pienen matkan päässä niemen toisella puolella, rannalla toki, joten sieltä pääsee löylyjen lomassa pulahtamaan mereen uimaan. Tänä kesänä merivesi on ollut koko kesän melko viileää. Toinen viitassa mainittu juttu on lintutorni, jossa kannattaa käydä.


Matkalla lintutornille näkyy toinen laituri.


Rannalla on penkki jossa voi levähtää ja ihailla maisemia.


 Torni seisoo kallion päällä. Ei kun kiipeämään...
Ylhäältä tornista näkyy kauas. Mm Rönnskärin majakka siintää horisontissa.


Vietimme viikonloppua ystäväperheemme kanssa. Oli mukavaa viettää aikaa yhdessä hyvän ruoan ja juoman äärellä ja katsella mm. kuunsiltaa kun ilta alkoi hämärtyä. Kiitos Elisa, Jyrki ja Linda mukavasta yhteisestä viikonlopusta!


Kuu oli viikonloppuna myös kaunis. Ihan kokonainen se ei enään ollut, mutta ei haitannut, komea silti =D. Katsoimme sitä kiikareilla ja pinnalta erottui selvästi sen muotoja. Tosi jännittävää, kun ajatellaan, miten kaukana se kuitenkin on. Nämä ovat niitä luonnon ihmeitä joita ei kyllästy ihmettelemästä.

2 kommenttia:

  1. Onpa upeat kuutamokuvat! Tuo on yksi juttu, mitä en ikinä opi: kuun suuruuden ja kirkauden kuvaaminen. Hmm... pitäisi varmaan olla ainakin jalusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3! Ihan käsipelillä otin kuvan, vaikka joo, jalustankanssa saisi aina paremman. Sitä vaan ei tahdo tulla kannettua mukana =D.

      Poista