torstai 22. elokuuta 2013

Töölönranta ja ihana kahvila Tyyni

Helsingissä yksi ihanimmista paikoista on Töölönranta. Varsinkin kesäisin se on oikea vihreä keidas keskellä kaupunkia. Kävin rannalla kävelemässä kesäkuun alussa ja kaikki kuvat on otettu Canon PowerShot SX260HS kamerallani (kamera menee mukavasti mukana käsilaukussa).


Rantaa pitkin kun kävelee, voi bongata monia tuttuja paikkoja. Tässä siintää Finlandia talo horisontissa.


Tässä puolestaa huristaa lähijuna. Myös Helsingin tuomiokirkko ja Uspenskin katedraali näkyvät kuvassa.


Tämä paikka puolestaan on lähes kaikille suomalaisille tuttu huvittelupaikka, Linnanmäki!
Ja kun kerta rannalla ollaan, niin asian mukaiset turvallisuusvälineet löytyvät myös.
Keltainen kurjenmiekka viihtyy myös rannan läheisyydessä. Hieman piti kahlata kaislikossa, että pääsin tämän kaunokaisen kuvaamaan.


Puistosta löytyy monenlaisia ihania istutuksia ja kukkia.


Kesän alussa sireenien kukinta oli parhaimmillaan.


Aivan rannan läheisyydestä löytyi myös sympaattinen kahvilaterassi Tyyni. Päivä oli aurinkoinen, joten päätin piipahtaa ja istahtaa jäätelön kanssa ihailemaan Töölönlahden vesistöä.
Kahvilasta löytyi herkkuja moneen makuun.


Nostalginen juomavalikoima
Kahvilan takana oli hauska "muistilappu" seinässä.


Kahvila sijaitsi ihan rannalla, joten sieltä löytyi myös asianmukaisesti laituri. Laiturilla oli lepotuoleja, ihana idea! Jopa uimaportaat löytyivät, vaikkakaan itse vesi ei minua houkuttele uimaan =D.
Laiturilta löysin myös Tiiran, jolla oli päivällishetki menossa. Kala vaan ei meinannut mennä millään kurkusta alas. Tiira teki pitkään töitä, miten se menikään, ahneella on .... loppu =).


Mamba se aikanaan lauloi, että vielä on kesää jäljellä ja olen samaa mieltä. Töölönrantaa kannattaa mennä nauttimaan vielä viimeisistä kesäisistä päivistä. Uskon myös, että syksyllä sieltä voi saada uutta kuvattavaa, pitääkin tehdä sinne silloin retki uudelleen =).

6 kommenttia:

 1. Eilen kymppiuutisten loppukevennyksenä oli kuutamouinti Töölönlahdella. Ollut varmaan upea kokemus täysikuun valossa uida. Kyllä meillä on täällä niin monta upeaa paikkaa, jossa kannattaa käydä.
  Oletko muuten opiskellut valokuvausta jossain, nämäkin kuvat on todella hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos CurryKaneli! Ihan olen mennyt opin ja erehdyksen kautta. Nyt ilmoittauduin vkonlopun kestävälle kurssille, joka on tosin vasta joulukuussa =D. Samaa mieltä sinun kanssa, että meillä on todella monta ihanaa paikkaa missä käydä. Ja sitten vielä eri vuodenajat tuovat omat mausteet. Syksyn värejä odotellessa =D.

   Poista
 2. Ihania kuvia Töölönlahdelta. Se on kyllä kaunis paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna <3! Muistelinkin, että sinun blogissa taisi olla esittely samasta paikasta joskus. Herkuttelen joskus ajatuksella, että me bloggaajat mentäsiin yhtä aikaa samaan paikkaan ja sitten tehtäisiin postaus yhtä aikaa. Kivaa olisi nähdä, millaisia kuvia kukakin ottaisi samasta paikasta ja millainen juttu tulisi =D.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Miten tämä paikka onkaan mennyt minulta täysin ohi? ;)

  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Celina♥. Sieltä se vielä löytyy joten käy piipahtamassa joku kaunis päivä=)

   Poista