tiistai 26. marraskuuta 2013

Ikuisesti sinun

Ihmiset ovat kautta aikojen halunneet symbolisoida sitoutumista toisiinsa. Osalle heistä ei riitä pelkkä kihlaus ja sormusten vaihto, vaan he haluavat vahvistaa sitoutumistaan mm. kiinnittämällä lukon sillan kaiteeseen. Myös vanhankaupunginlahdella oli tällainen silta.
Perinne lähtee Unkarista kahdeksankymmentä-luvulta, jossa rakastavaiset alkoivat ripustaa rakkaudenlukkoja Pecasin kaupungin porttiin. Täältä tapa on levinnyt ympäri eurooppaa ja Baltiian maihin.
Homma menee niin, että hankintaan lukko ja kaiverretaan siihen nimet ja ehkä myös päivämäärä. Sitten mennään yhdessä sillalle ja riputetaan lukko yhdessä sillan kaiteeseen. Avaimet heitetään veteen, muuten homma ei olisi ikuista =).
Tämä lukko oli monin suosikki =D.


Osassa kaupungeista lukon kiinnittäminen on kiellettyä ja siitä saattaa rapsahtaa jopa sakot, jos sattuu virkavalta lemmen hetkellä paikalle. Netti tiesi kertoa, että Italiassa Ponte Vecchion (vanha silta) sillalle ripustamisesta tulee 50 euron pikavoitto. Japanissa on eräs silta romahtanut lukkojen painosta.
 

Niin tai näin, minusta tämä tapa on tosi romanttinen. Mietin vaan sitä, että entä jos sattuu tulemaan ero? Silloin sukelletaan etsimään avainta tai helpommalla taitaa päästä, jos hankkii rälläkän =D.

Joka tapauksessa, toivotan ikuista onnea kaikille lukkonsa ripustaneille!

12 kommenttia:

 1. Ihanat lukkokuvat :) Muistan tuon Ponte Vecchion lukkoja notkuvan sillan Firenzessä. Ainakin silloin, lähes 10 vuotta sitten, lukkoja oli huolestuttavan paljon. Vaikka ajatus oli kaunis, olisin totta puhuen pitänyt siitä vanhasta ja hyvin erikoisesta sillasta enemmän ilman niitä modernin maailman romanttisia yksityiskohtia. Jossain muussa sillassa ne ovat jopa södejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä nimittäin siinä, että tietyt vanhat sillat olisi hyvä rauhoittaa ja joka kaupunki voisi vaikka nimetä sen sillan, minne lukkoja saa viedä ihan luvan perästä =).

   Poista
 2. Hienot lukkokuvat!
  Meilläkin näitä lukkoja löytyy ainakin parista paikasta!
  Pari kesää sittenhän oli Tampereella kohu joka raivostutti paljonkin ihmisiä ympäri maata kun taitelijaryhmä sulatti
  näitä lukkoja taideteokseksi.
  Perusteena taisi olla jotain sen tapaista että rakkauden ei kuulu kahlita vaan vapauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki =). No ei kuullosta kivalta, että mennään toisten rakkauden tunnustukset ihan tosta vaan sulattamaan =). Meillä Helsingissäkin taisi joku kohu jossain vaiheessa lukoista olla, joita laitettiin kauppatorin lähellä olevaan sillan kaiteeseen. Ne taidettiin kieltää, mutta sinne niitä vaan ilmestyy lisää =).

   Poista
 3. Turun Teatterisiltaa on vasta alettu "lukottaa", jotenkin se sopiikin uuteen siltaan. Kiva ja valaiseva postaus!

  VastaaPoista
 4. Mielestäni tämä on myös hyvin romanttista! Muistan yhden aivan täyteen "lukotetun" sillan ainakin -mistäs muualta kuin Pariisista! Eikä niitä avaimia tai rälläkkää tarvita, kunhan vain uskoa ja tahtoa piisaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, pitää olla uskoa, tahtoa ja nähdä vähän vaivaa parisuhteen ja puolison eteen, niin hyvä tulee =).

   Poista
 5. Heh, naureskelin jo aiempaa koskipostausta lukiessani, että oletkin ollut ihan meidän "takapihalla" kuvaamassa! Hassua, kun nuo lukot näkee melkein jokaisella koiran pissilenkillä, ja toiset tulevat ihan varta vasten tuolle sillalle rakkauttaan julistamaan :) Pinkki on minunkin suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Itsellänikin aina kutkuttaa, kun näkee että joku on ollut esim. Isossa Omenassa, joka on meidän lähellä. Teillä on tosi kaunis "takapiha" =).

   Poista