torstai 14. marraskuuta 2013

Season is ower

Niin se kesä vierähti nopeasti ohi ja tuli aika nostaa vene ansaitulle talvilevolle. Mieli on hakea mutta onnellinen, sillä mennyt kesä oli mitä mainioin veneilykesä! Kiitollisena voimme muistella talven pimeinä päivänä sitä valtaisaa auringon määrää, mistä saimme tänäkesänä nauttia. Ja onhan minulla roppa kaupalla (joku voisi sanoa, että suorastaan liikaa) valokivia, joista fiilistellä ja muistella kesän retkiä ja upeita hetkiä =D.


Nostopäivä oli niin kaunis ja tyyni, joten kävi mielessä, että perutaan koko nosto ja lähdetään merelle! Totuuden nimessä, näitä nostohommiakin on mukavampi tehdä kauniilla säällä. Septi on tyhjennetty sekä pesty ja tankki täytetty. Nyt vain odotellaan nostoauton saapumista.


Siellä se ammottaa oma laituripaikka tyhjillään (sniif)...


Ystävämme tulivat myös avuksi nostopuuhiin. Heidän kanssa oli mukavaa rupatella ja odotella nostoautoa. Istahdimme rantaan paistattelemaan päivää ja kas nämä joutsenet bongasivat meidän herkkujen toivossa!


Vauhti vain kiihtyy =D.


Kyllä harmitti kun ei ollut mitään antaa toisille. Merellä joutsenet eivät ole ihan näin rohkeita. Nämä olivat selvästi tottuneet ihmisiin ja tottuneet myös siihen, että heiltä yleensä jotain saa =D. Aikansa pyörittyään ympärillämme totesivat tehneensä hukkareissun.
Meidän luottonostajamme saapuu auton kanssa paikalle ja homma käynnistyy. Liinat asetetaan tarkasti paikalle, jotta vene ei keikkaa nostettaessa.
Valmiina matkaan... jota siis oli edessä vaivaiset 50 metriä =D. Matka taitettiin ihan vain peruuttamalla oikealle kohdalle.
Pukit odottivat valmiina paikoillaan. Nyt vain vene niiden päälle. Tämä näyttää aina yhtä hurjalta, mutta taitava ammattilainen sen osaa. Meidän luottonostaja on vielä sellainen todella rauhallinen, mutta silti homma tulee hoidettua nopeasti. Hätäilemällä ei saada aikaan kuin vesipäisiä lapsia, sanoo vanha kansakin (hieman siistitty versio varsinaisesta sananparresta =D).


Viimehetken säädöt, ennenkuin liinat irroitetaan ja vene asettuu lepäämään pukkien päälle.


Kaikki sujui hyvin tälläkin kerralla ja päästiin pohjanpesu hommiin. Ystäväpeheemme lapsista vanhin oli ahkerasti työssä mukana. Kiitos Leevi avustasi!


Myös ruusupuska sai hieman vettä =D.

Nyt on vene huollettu, pesty ja tavarat tyhjennetty ja siellä se talvehtii pressun alla rannassa. Tästä alkaa täysillä uuden kauden suunnittelu. Teen talven mittaan muistiinpanoja ja kirjoitan ylös vinkkejä ja paikkoja, joissa muut ovat käyneet. Idoita saa hyvin mm. muista blogeista. Merelliset postaukset jäävät talven aikana vähemmälle. Tosin saatan ihan ankeimpina päivinä penkoa kesäkuvia ja laittaa niitä piristämään pimeitä hetkiä =D.

15 kommenttia:

 1. Haikeaa, mutta toisaalta hiljainen talvikausi antaa mahdollisuuden keskittyä muuhunkin elämään, ilman että vene on koko ajan päällimmäisenä mielessä ;D Suunnittelukin on valtavan kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja kesä tuntuu sitten tuplasti kivemmalta kun sitä joutuu vähän odottamaan =D.

   Poista
 2. On kyllä haikeata! Mutta suunnittelun iloa ja laita aina välillä ihania kesäisiä kuvia tänne meitä piristämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee varmasti, sillä talven mittaan taitaa olla aiheet vähissä =D. No, kesäkuvia riittää.

   Poista
 3. Käyttehän sitten talven kylminä viikkoina pikkasen silittelemässä veneystävää :)
  Hieno reportaasi nostosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki <3! Kyllä sielä ravataan silittelemässä ja muistelemassa ihanaa kesää. Ja keväällä on niin ihanaa kun saa riisua pressun ja pääsee laittamaan jälleen venettä kesäkuntoon. Ei siihen montaa viikkoa enään ole =D.

   Poista
 4. Hyviä talviunia teidänkin venholle. Aurinkoinen ja pitkä veneilykausi takana ja saaliina valtavasti ihania muistoja sekä........ no niitä kuvia tietysti :D Piristäviä kesäkuviasi odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos Ansku <3! Siellä se uinuu jo kuin karhu ikään. Kun oikein alkaa pakkanen paukkuun, niin kaivellaan aurinko kuvien muodossa esille. Eikä siihen ennään montaa viikkoa mene kun alkaa kevätaurinko paistamaan =D.

   Poista
 5. Kiva postaus haikeasta aiheesta. Toivotaan, ettei tule pahoja myrskyjä, jotta pressut pysyvät paikoillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli <3! Joo, toivotaan että ei vallan myrskyä. Tosin meillä on melko hyvä paketti, joka on kestänyt tuulet tähän saakka mukavasti.

   Poista
 6. Kohta on joulu ja sitten ei ole kuin hetki, kun jäät sulaa ja pääsette taas veneilemään. Eiköhän sitä talvenkin aikana löydy paljon mielenkiintoista kuvattavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niiiiin kanssasi samaa mieltä. Kun joulusta päästään, alkaa päivä pidentyä ja räystäät tippua =D. Kesäänhän on enään vain muutama viikko =D.

   Poista
 7. Minäkin odatan kesäkuviasi ja jos olet kuvanut elämää veneessä niin niitä katselisin mielelläni.
  Olet kyllä hyvä kuvaamaan!

  t. Merituuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Merituuli<3! Kesäkuvia tulee talven mittaan ihan varmasti. Jotain löytyy myös veneen sisältä, joten pitää laittaa niitäkin tulemaan =).

   Poista