lauantai 30. marraskuuta 2013

Paraati lähtee liikkeelle

Helsingin joulukadun avajaisiin kuuluu perinteisesti näyttävä jouluparaati. Tänäkään vuona parati ei pettänyt. Oli monenlaista nähtävää pienille ja meille vähän isommillekin.


Paraatin ihan kärjessä ratsasti pari ratsupoliisia. Suurena eläinten ystävinä toki otin kuvat näistä kahdesta suloisesta, jotka odottelivat paraatirivistön muodostumista. Kohta päästään matkaan.
Paraati on liikkeellä. Se lähti Senaatintorilta ja eteni pitkin Aleksanterinkatua, kaartoi Pohjois-Esplanadille ja sieltä takaisin Senaatintorille.


Paraatiin osallistui monia tärkeitä hyväntekeväisyys järjestöjä.


Minusta kaikkein kunniakkaimat paraatilaiset olivat sotaveteraanit. Heitä oli mukana mutama kävelmässä, mutta mikä hienointa, oli paraatissa mukana bussilastillinen Kaunialan sotavammasairaalaan asukkaita. Liikutuin niin, että ihan tuli tippa linssii (siis minun silmään ei kameran). Heitä saamme kiittää siitä, että meillä on itsenäinen Suomi, maa, missä voimme viettää joulua läheistemme kanssa. Toivottavasti nämä urotyöt eivät unohdu koskaa.


Oli ihanaa nähdä, että paraatissa oli mukana myös paljon eläimiä. Tämä laama tassutteli tomerasti jouluntoivotuksen puolesta =).


Mukana oli monia koirarotuja. Söpöin oli berhandilaisen pentu, joka istui perässä vedettävässä reessä. Kuvasta tuli valitettavasti epätarkka.


Oli ihana vilkutella hyväntuulisille paraatilaisille.
Näille paraatilaisille oli tuunattu poronsarvet =D.


Viimeisenä oli vuorossa paraatin odotetuin kunniavieras!


Nimittäin itse joulupukki! Oli niin ihanaa katsella pienten lasten ihastuneita ilmeitä, kun he näkivät tämän vanhan herran. Ja kyllä se pukki olikin komea. Tuollaista partaa ei ole kyllä muilla.


Se alkaa vajaan kuukauden päästä pukille vuoden kiireisin päivä. Tiesittehän, että tontut liikku jo! Nyt pitää olla kiltti ja siivosti, jotta voidaan hyvällä omalla tunnolla vastata aattoiltana pukin kysymykseen, onko täällä kilttejä lapsia ja aikuisia =D.

Tämän vuoden jouluparaatin erikoisuus olivat brasilialainen valotaiteilija Fernando Cézar Vieira tekemät valopuvut. Ne olivat niin upeita, että ansaitsevat ihan oman postauksen.

10 kommenttia:

 1. Jouuparaatin lämmin tunnelma välittyi tännekin - kiitos kuvista! Noi laamat ja alpakat ovat muuten supersöpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan =). Paraati oli tosi kiva ja siellä oli todellakin monenlaista katsottavaa, niin pienille kuin meille isommillekin =).

   Poista
 2. Tässä löytyy katsottavaa kaikille, olipa mukava postaus!
  Edellinen paloauto-postaus oli ihan super hieno, eipä tuon kiiltävimmäksi enää autoja saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Vikki =). Autot todella kiilsivät, niistä olisi voinut hyvin peillailla omaa kuvaa =).

   Poista
 3. Paloautoille komeaa jatkoa hevosineen, laamoineen ja joulupukkeineen. Minä lähden huomenna Puerto de la Cruziin katsomaan, miten siellä valmistaudutaan jouluun. Heleää joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää matkaa ja paljon kuvia etelän lämmöstä!

   Poista
 4. Hyviä kuvia ja upeasti vangittu tunnelma! Ei ole ihan helppo saada noin tarkkoja kuvia liikkuvista kohteista ja vielä väenpaljoudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos NJ! Kyllä oli joukussa roppa kaupalla epätarkkojakin juuri siksi, että kohde liikkui kokoajan. Enkä sitten muistanut laittaa jatkuvaa tarkennusta päälle kameraan =D.

   Poista
 5. Voi, en tiennytkään että siellä oli noin paljon eläimiä, ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paraatissa oli tosi monia koirarotuja ja myös pieni itsepäinen poni, se ei meinannut mennä minnekään =D. Yksi Berhandilainen veti pentukoiraa kärryissä, mutta sekin kuva oli epätarkka, joten jätin pois.

   Poista