tiistai 12. marraskuuta 2013

Valokuvauskurssilla - haaveena parempia kuvia

Rakastan kuvaamista, mutta nyt on into päällä entistä enemmän. Sain muutama päivä sitten Canonilta kutsun valokuvauskurssille, jonka Canon järjesti eilen yhteistyössä Rajala ProShopin kanssa heidän uudessa upeassa myymälässä. Aiheena oli "visuaalisemmat ja valokuvauksellisemmat kuvat" ja kouluttajana toimi loistava valokuvakouluttaja Tiina Puputti.


Kurssin aluksi kävimme läpi kuvausdemostraatioita, joissa Tiina havainnollisti kädestä pitäen mm. järjestelmäkameran eri asetuksia ja niiden hyödyntämistä valokuvaustilanteissa. Kävimme läpi valoa ja sitä, kuinka valoa voi ja ennen kaikkea kannattaa hyödyntää valokuvauksessa.


Kävimme kurssilla myös läpi, kuinka salamavaloa voi hyödyntää kuvauksessa. Tämä oli erityisen jännittävää, sillä omistan myös ulkoisen salaman, mutta en ole sitä osannut vielä oikeasti hyödyntää. Hyviä yrityksiä on ollut ja tuloksena ylivalottuneita valokuvia, sillä on ole todellakaan osannut käyttää salamaa oikein. Pieleen on mennyt jo heti sen suuntaaminen oikein =).


Sitten tuli meidän vuoro. Tehtäksi annettiin käyttää läpikäytyjä oppeja hyväksi ja kuvata niitä hyödyntäen. Aikaa oli puolisen tuntia, jonka jälkeen jokainen tuo oman (mielestään hyvän) kuvan muiden eteen katsottavaksi. Nyt siis kamera käteen ja pörräämään ympäri myymälää.


Tiina opetti, että mustavalkoisesta kuvasta näkee parhaiten, kuinka valo käyttäytyy kuvassa. Innostuin siitä niin, että unohduin melkein kokonaan kuvamaan mustavalkoisia kuvia. Rajala ProShopista löytyi todella monia ihania kuvattavia yksityiskohtia. Myymälän perällä on kahvila, josta löysin mielestäni hyvän yksityiskohdan, vanhoja kameroita!

Tämän kuvan vein omista kuvistano "opettajalle" näytille. Oli todella arvokasta saada palautetta ja ennen kaikkea oli hienoa nähdä myös muiden ottamia kuvia. Täytyy sanoa, että todella taitavia kuvaajia oli mukana!
Sen lisäksi, että Rajala ProShopin myymälä oli kuvauksellinen paikka, oli sielä näytillä ihania tuotteitta. Liike on kyllä valokuvaajan paratiisi kaikilla herkuilla.


Liike sijaitsee vanhassa pääpostisalissa. Liiketila on ihanan avara ja tuotteet ovat upeasti esillä. Katosta löytyivät nämä kuvaukselliset valaisimet. Rajala ProShopista löydät kaiken, mita valokuvaamiseen tarvitset, joten kannattaa käydä pistäytymässä. Mikäli ei ole mahdollista tulla paikanpäälle, löytyy heiltä myös kattava nettikauppa, jonne pääset tästä.
Kurssi oli hurjan mielenkiintoinen ja aika lensi kuin siivillä. Erityisen kivaa oli myös tutustua muihin blokkaajiin ja vaihtaa heidän kanssa mielipiteitä, oli todella mukava tavata teitä kaikkia!  Lämmin kiitos Canonille kutsusta ja Rajala ProShopille kurssipaikasta. Erityiset kiitokset kurssin opettajalle, Tiina Puputille mielenkiintoisesta ja erittäin havainnollistavasta opetuksesta. Nyt on jälleen uutta puhtia kuvausharrastuksessa. Ja löytyi sieltä omasta kamerasta muutamia ihan "uusia" säätöjäkin =D.

22 kommenttia:

 1. Valokuvaaminen on ihan uskomattoman mielenkiintoista. Minusta on ihanaa, kun siinä voi kehittyä niin paljon. Olen itsekin menossa valokuvausworkshoppiin piakkoin, jännää.:) Aurinkoa päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa jännittävältä! Olisi kiva nähdä sinun otoksia kurssin jälkeen =). Aurinkoista päivää myös sinulle =).

   Poista
 2. Varmasti opettavainen ja hauska ilta teillä. Minäkin olisin halunnut olla mukana ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli tosi kiva ja vinkkejä tuli lyhyestä ajasta huolimatta tosi paljon =).

   Poista
 3. Tykkään valokuvata luontoa eritoten,siinä näkköö miten on onnistunut.Harjottelua vaatii vielä pitkääään,ei sitä kaikkea opi hetkessä,vaan on intohimona jo kovin minulla,ei kuvat nyt niin kauniita vielä ole,mutta parempaan suuntaan mennään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä harrastuksessa juuri mukavaa onkin, että koko ajan saa oppia uutta ja kehittyä paremmaksi kuvaajaksi. Lisäksi kuvaskohteita on ihan joka paikassa. Luonto on haastava, itsekin pidän luonnon kuvaamisesta eniten. Haluaisin kuvata enemään eläimiä, mutta putke ei vielä riitä. Muutamia satunnaisia onnistumisia on ollut, mutta ne ovatkin sitten tuntuneet ihanilta =).

   Poista
 4. NJ, kannattaa seurata meidän ilmoittelua Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, niin pysyy kartalla tapahtumista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan =). Kannattaa seurata, sillä tapahtumia on todella paljon ja ne ovat erityisen kiinnostavia.

   Poista
 5. Upeita kuvia Katinka. Mukavaa, että viihdyit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Viihdyin todella ja tulen varmasti osallistumaan jatkossakin =).

   Poista
 6. Mustavalkokuvissa on kyllä ihan eri tunnelma, kuin värillisissä :) Tykkään kuvasta, jossa on Foto Cafe ja kamerat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hhennaa! Itse pidin myös niistä eniten =).

   Poista
 7. Tykkään kovasti näistä mustavalkokuvistasi!
  Olisipa todella hyödyllinen tämänkaltainen kurssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Itse koin kurssin myös hyödylliseksi. Lyhyestä ajasta huolimatta ennätimme käymään monta käytännön asiaa ihan kädestä pitäen ja syventävästi läpi.

   Poista
 8. Oli varmasti antoisa kurssi. Hyviä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos S.Willberg! Ihanaa saada kommenttia ja varsinkin kun on näin rohkaisevaa =). Uskaltaa jatkaa yrittämistä =D.

   Poista
 9. Upeita kuvia, Katinka! Noissa mustavalkoisissa kuvissa on jotain vangitsevaa, lumoavaa!

  VastaaPoista
 10. Vaikka kuvasi ovat muutenkin hyvää tasoa, niin kursseilla kannattaa käydä, niiden kautta tulevan opin myötä saat vielä enemmän irti hienosta harrastuksesta! Lisäksi on hauska huomata tehneensä jo oikeita asioita tietämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit Pasi niin naulan kantaan =). Olen tänän saakka mennyt ihan kokeile, opi ja oivalla periaatteella. Joulukuussa on tulossa yksi viikonlopun kestävä kurssi, jota odotan kuin lehmä uutta kesää =D.

   Poista
 11. Hauskaa, että löysin tänne... Olen itsekin käynyt vastaavanlaisen (ilmeisesti) kurssituksen siellä samaisessa paikassa, ja ainahan sieltä jotain jää takaraivoon:) Kauniita kuvia.

  Ihanaa joulunodotusta sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukavaa että löysit =). Ja ihanaa, että sain sinut lukijakseni. Toivottavasti viihdyt näiden minun "jorinoiden" ja kuvien parissa. Ihanaa ja rauhallista joulua myös sinulle. Nautitaan pyhistä ja niiden tuomista lepihetkistä.

   Poista