perjantai 8. marraskuuta 2013

Sienessä

Olen jo kertonutkin, että meidän perheessä tykätään sienistä. Sen lisäksi, että pääsemme omalla veneellä saariin, löytyy myös asuntomme vierestä iso metsä. Sieneen lähteminen on siis helppoa!


Syksyisessä metsässä löytyy paljon kuvattavaa, joten nappasin kakkoskameriani Canonin PowerShot SX260 HS:n taskuuni. Tämä kamera on kyllä pieni ihme! Menee tosiaan taskuun ja ottaa uskomattoman hyviä kuvia. Kamerasta löytyy paljon säätöjä ja mikä parasta, 20x zoomi!


Näitä sieniä en tunnista, joten ei tullut kerättyä =D.


Eikö olekkin hauskan näköinen? Sienet ovat vallanneet melkein koko puun.


Tätäkään lajia en tunnista, joten sinne jäi metsään. Tosin, jos olisi ollut joku syötävä lajike, olisi saalis ollut valtava =D.
Kaunista luonnon taidetta.


Nämä olivat jo parhaat päivänsä nähneet =).
Sieniä on monen kokoisia ja värisiä. Tunnustan, että tunnen melko vähän ruokasieniä, mutta mielummin poimin ne ihan varmasti syötäväksi kelpaavat, kuin että poimisin riskillä sinne päin.


Tämän tunnistan ja ei todellakaan ole syötäväksi kelpaava. Mutta minusta metsän kaunein ja kuvauksellisin sieni. 
Huomasin juuri, että ei tullut kuvattua mitään niitä, joita tuli poimittua mukaan. Saalis oli kuitenkin ihan mukava. Suppilovahveroita ja rouskuja. Rouskuista saa todella ihanan kermaisen metsäsieni keiton. Sienet jäävät sellaiseksi mukavan "purtaviksi". Ja suolasieninä salaatissa ovat todella hyviä =).

6 kommenttia:

 1. Luonto tekee hienoja taideteoksia! Samaa mieltä olen, että tuo punainen kärpässieni on sienien kaunotar. Minulla oli pikkutyttönä pieni punainen kärpässienijakkara, se kulki suvussa. Jatkoin samaa kierrätystä, mutta se on matkallaan hävinnyt jonnekin. Toivottavasti joku pikkuinen tyttö sillä edelleen istuskelee. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3! Minkin muista sellaiset sienijakkarat lapsuudestani. Tosin itse en sellaista koskaan omistanut, mutta olivat kovin sympaattisia =).

   Poista
 2. Miten mukava kun kuvasit sieniä, sanoo sienien ystävä!
  Erityisesti sienien valtaaman puun kuvat ovat ihania, en kyllä tunne kyseistä sientä enkä myöskään uskalla kerätä mitään jota en varmasti tunne!
  Nuo edellisen postauksen suppikset, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Vikki <3! Luonnosta löytyy todella paljon kuvattavaa ja sienet ovat oivallinen kohde syksyllä. Niin monia eri lajeja, värejä ja muotoja. Ihan iskee runsauden pula =).

   Poista