maanantai 25. marraskuuta 2013

Osaisitko lippoa siikaa?

Edellisissä postauksissa on käynyt ilmi, että vanhankaupungin lahti on todella suosittu kalastuspaikka. Viime sunnuntaina Eino myrskyä uhmaten oli myös muutamia kalastajia lähtenyt liikkeelle saaliin toivossa.


Koska olimme liikkeellä parittomana päivänä, oli perhokalastajien vuoro olla apajilla. Parillisina päivinä pääsevät vuorostaan uistimella kalastajat paikalle.
Perhokalastajat kalastelivat koskessa. Nämä kalastajat olivat puolestaan itse lahdella. Täällä näin ensimmäisen kerran elämässäni kuinka siikaa lipotaan. Jännittävän näköistä puuhaa!


Mikä se semmoinen lippo sitten on? Lippoaminen on sellainen kalastustapa, jossa pitkän varren päähän on kiinnitetty ohuesta verkosta tehty haavi elikkäs lippo. Tätä haavia sitten kuljetetaan hiljalleen joen pohjan tuntumassa. Kun siika ui vastavirtaan, se ui lippoon.


Eikö näytäkkin jännittävältä! Osa oli saanut saaliiksi todella hyvän kokoisia siikoja, nam, maistuisi minullekin!
 Vanhankaupungin lahdella on monia siltoja, tässä yksi kaunein niistä.
Valon määrä alkaa olla tähän aikaan vuodesta kortilla. Päivät vain lyhenevät ja niinpä aurinko alkoi jälleen laskea mailleen.
Tähän voisi todeta legendaarisen Topi Sorsakosken sanoin: "Illan varjoon himmeään, myötä kaipuun jälleen jään, paljon mennyt päivä toi". 

6 kommenttia:

 1. Olen kuullut lippoamisesta mutten tiennyt mitä se oikeastaan on nyt sekin selvisi!
  Miksiköhän tuo yksinäinen tuoli on tuossa, onko kalastajien!?
  Alimmassa kuvassa on kaunis valo ja tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, olin termin kuullut aikaisemminkin, mutta ei mitään hajua miten sitä tehdään. No nyt selvisi =). Tuoli taisi olla jonkun kalastajan. Siinä se nökötti yksinään, joten pitihän siitä kuva ottaa =D

   Poista
 2. Kiitos hyvästä tietopaketista! Niinkuin Vikkikin, minäkin olin vain kuullut lippoamisesta. Kauniita kuvia ja hieno silta! Ja on se siika herkullinen kala!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä =). Siika on meidänkin perheen yksi suosikki, niin paistettuna, savustettuna kuin punapippurila graavattu =).

   Poista