keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Testissä Canon EOS 6D

Olen jo jonkin aikaa haaveillut uudesta kamerasta. Mielessä on pyörinyt muutamia malleja, mutta yksi kiinnostaa ylitse muiden , EOS 6D. Niinpä olin aivan onnesta sykeröllä kun sain sellaisen Canonilta pariksi viikoksi testiin.
Olin lukenut kamesta jo etukäteen vaikka mitä tietoja, mutta silti koin uskomattoman ihania ahaa elämyksiä. Yksi oli mm. se, että kun latasin puhelimeeni ja tablettiini EOS Remote ohjelman, pystyi puhelimasta tekemään langattoman itselaukaisimen. Kännykästä näkyi sama näkymä kuin kameran etsimestäkin, kätevää! Lisäksi kamerasta pystyi langattomasti siirtää kuvia puhelimeen tai tablettiin.


Elettiin lokakuun alkua ja erittäin kaunista lauantai päivää, joten lähdimme ystäviemme kanssa merelle. Mikä oivallinen tilaisuus testata kameraa!


Rantauduimme Espoon ulkoilusaariin kuuluvaan Gåsgrundetiin. Paikka on todella suosittu telttailusaari. Tosin tähän aikaan syksystä ei telttoja juuri näkynyt =D.


Miehet tekivät tulet ja me naiset valmistelimme grillattavat. Heti kun tuli valmista, nappasin kameran mukaan ja suunnistin lähimaastoon.


Hieman pelotti, että kuinka osaisin kameraa käyttää, mutta se olikin helppoa. Samat tutut säädöt löytyivät ja monia muita herkkuja lisää.
Se kävi testissä ilmi, että parempia kuva saa, jos osaa käyttää kameran säätöjä (sama pätee tietysti kaikiin muihinkin kameroihin). Itselläni on tämä osaaminen vielä vähän "oppimisen" alla, enkä valitettavasti osaa säätää niin nopeasti kuin jotkut kuvaustilanteet vaatisivat. Eli vielä on paljon opittavaa. Se tässä harrastuksessa onkin mukavaa, että aina voi kehittää itseään paremmaksi kuvaajaksi.
Gåsgrund on yksi meidän perheen suosikki paikoista. Itse pidän erityisesti sen aivan upeista ja kuvauksellisista kallioista. Päivä sattui olemaan aurinkoinen mutta tuulinen. Syksy näkyi jo maisemassa.


Ja mikä parasta Gåsgrund on jälleen kaikkien saatuvilla, ei tarvitse omistaa omaa venettä. Saarelle pääsee saaristoveneellä, joiden aikataulut löytyvät netistä. Tämä on yksi parhaista paikoista tulla viettämään kesäistä päivää luonnon helmaan ja nauttimaan meren raikkaasta tuoksusta. Eikä paikka ole hullumpi syksylläkään =).
Paikalla sattui olemaan myös hiiripöllö! Lintu oli tosi hauska. Se päästi ihan saman puun juurelle, missä istui. Valitettavasti en saanut tämän parempaa kuvaa, sillä hän istui todella korkella puussa. Käytössäni oli oma objektiivini  Canon zoom Lens EF 70-300mm f/4,5-5.6. joka ei ihan riitä jos kohteet ovat todella kaukana. Mutta kyllä siitä lajin tunnistaa =D. Sain pyöriä vaikka kuinka kauan, eikä lintu ollut milläänkän. Tuijotteli minua ja kallisteli päätään vain sen näköisenä puusta, että mitähän se tuokin tuossa pyörii =).

Canon EOS 6D oli niin ihana kuin osasin odottaakin, tai oikeastaan vielä ihanampi. Himo uuteen kameraan kasvoi entisestään. Nyt vain kirje joulupukille vetämään, jos se vaikka sellaisen toisi. Kameraan ja sen teknisiin omisaisuuksiin pääset tutustumaan Canonin sivuille tästä.

Mikäli olet ostamassa uutta kameraa, kannattaa miettiä tarkasti. Valikoima on laaja ja ominaisuuksia riittää. Kun käytät aikaa miettimiseen, mitä ominaisuuksia minä kameraltani halua, missä kuvaan pääsääntöisesti, pitääkö olla vedenkestävä, taskuun mahtuva, siirränkö kuvia langattomasti jne. Tarkaan harkittu päätös takaa kuvaamisen ilon ja sen, että ihan heti ei tarvitse olla kameraa vaihtamassa =).

16 kommenttia:

 1. Olet niin oikeassa tuossa, että kannattaa miettiä tosi tarkkaan. Kuvaamisen aloittamiseen käy halvemmatkin vaihtoehdot, mutta kyllä niitä ominaisuuksia kannattaa miettiä. Tosin... jos ei ole kuvannut, ei välttämättä tiedä mitä haluaa. Ja tämän avautumisen jälkeen, paras kuva oli laituri. :) Kaikki hyviä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elli-Jasmiini <3! Oli mukavaa olla yhdessä saaressa =).

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Kuvat ovat väritykseltään kauniin lämpöisiä. Oletko korjannut väritystä jälkeenpäin? Hiiripöölön ikuistaminen oli upea juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos NJ <3! Kuvien väri oli aito, aurinko oli jo melko alhaalla ja heijasti ihansti. Ainut mitä jouduin käsittelemään värien puolesta oli tuo kuva hiiripöllöstä. Se oli niin korkealla puussa ja taivas meni siinä vaiheessa pilveen, että pöllö oli kuvassa vain musta möntti puunlatvassa =D. Oli pakko vähän vaalentaa taustaa, että sain pöllön näkyviin.

   Poista
 3. Hienostihan sait kameran kesytettyä!
  Tykkään ihan erityisesti noilla kallioista ja kivistä.
  Uskon kyllä että joulupukki on kuulolla, varsinkin kun näkee nämä kuvasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Vikki <3! Itse pidän kivistä ja kallioista ihan eniten maailmassa. Ne on niin parhaita. Pelkään kyllä pahoin, että kamera on tällä hetkellä joukupukin budjetille liian kallis =D.

   Poista
 4. Todella hienoja kuvia oot ottanut! Tulin tänne kiittämään kivasta tunnustuksesta (aiempi postaus), mutta jäin samalla ihastelemaan kuviasi! Mun mielestä olet kyllä kehittynyt hurjasti valokuvaajana : )
  Terveisin toinen kamerakuumeinen harrastelija : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti Päivi <3! Se tässä valokuvausharrastuksessa onkin juuri mukavaa, kun koko ajan voi kehittää itseään ja kuvauskohteet eivät lopu kesksen =D. Olen myös aina ihaillut sinun kuvia, joten kamerakuumeesi näkyy hyvin =D.

   Poista
 5. Hienoja kuvia! 6D ei ole täyden kennon vuoksi oikein lintukuvaajan runko vaan siihen tarkoitukseen kannattaa valita kroppikennoinen kamera, jolla pääsee 1.6 kertaa lähemmäksi (Se mikä on täydellä kennolla 300mm on kroppikennolla 480mm). :) Sinä olet kuitenkin blogisi perusteella enemmänkin maisema ja detailien kuvaaja, joten uskon täyden kennon kameran olevan juuri sinulle sopiva. Sillä saa helpommin erotettua kohteen taustasta kuin kroppikennoisella rungolla. Aikaisemmin instagramissa veikkasin, että tämä kamera on kuin tehty sinulle ja tyylillesi kuvata, olisi pitänyt laittaa isot rahat likoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi! Mukava kuulla, että olen about suht oikealla tiellä kameran valinnassa =D. Ihailen toisten lintukuvia, mutta olen ymmärtänyt myös niin, että saadakseen kunnon kuvia linnuista tarvitaan todella erilainen kalusto. Minä todellakin kuvailen enemmän muuta luontoa ja yksityiskohtia, oikeastaan aivan kaikkea mitä vain näen kuvauskelpoiseksu =D. Nyt vain pitäisi miettiä vielä se rahoitus ja oppia kuvaamaan.

   Poista
 6. Olet kyllä hirvittävän taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos <3! Ihan en itse allekirjoita tuota, mutta onneksi olen jälleen menossa kurssille ensi torstaina, jos sitä jonain päivänän olisi taitava =D.

   Poista
  2. Minäkin haaveilen kurssista. Mutta toisaalta, tarvitsisin kyllä ensin paremma kamerankin.

   Poista
  3. Oikeasti minäkin tajusin lainatessani tätä kameraa, että kamera ei yksin tee hyviä kuvia, vaan todellakin pitäisi osata käyttä säätöjä. Tai ainakin niillä pystyy paljon kuvaa parantamaan. Itse jatkan toistaiseksi omalla vanhalla EOS 550D:llä ja kun opin sillä kuvamaan, niin sitten panostan kalliimpaan vasta. Samalla saan säästää siihen rahaa =).

   Poista
 7. Pystyykö sillä EOS remote ohjelmalla ottamaan time lapse kuvia (intervalli) vai toimiiko pelkästään langattomana laukaisimena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kysymääsi toiminnetta ei siinä ole. EOS remote ohjelmasta löydät lisätietoa täältä: http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/eos_remote.aspx

   Poista