maanantai 7. lokakuuta 2013

Nauvon vierasvenesatama

Mukavan merimatkan ja kuvaus session jälkeen saavuimme Nauvon satamaan. Satama oli aivan täynnä veneitä, tuulta oli luvattu yli 12m/s, joten moni oli jäänyt satamaan odottelemaan tuulen tyyntymistä. Hetken katselun jälkeen löytyi meillekin paikka.


Nauvon satama on Suomen suurimpia, satamaan mahtuu noin 120 venettä, ja jälleen voidaan puhua todella täyden palvelun satamasta. Heti satamasta löytyy palveluja, mutta myöskään Nauvon keskustaan ei ole pitkä matka.


Satamakonttori on heti kun saavutaan laiturilta satamaan. Vieressä on opaskyltit, jotka ohjaavat palveluiden äärelle.


Satamassa savustetaan kalaa, joten tuoretta kalaa on tarjolla joka päivä, nam!


Tästä pääsee laiturille.
Sen lisäksi, että meidän perhe pitää paljon italialaisesta ruoasta (ja perhe joutuu sitä jonkin verran kotona myös syömään, kiitos italiahullun äidin), rakastamme kaikki myös sushia. Ilmeet kirkastuivat koko perheellä, kun huomasimme rannassa Hanko Sushin!


Maistui todella hyvälle!


Rannassa oli myös viehättävä kahvila Strand Café.
Nuoremmille veneilijöille oli tarjolla hiekkalaatikko. Satamasta järjestettiin lapsille toimintaa joka päivä klo 16-18, rannassa oli nimittäin lasten rantakerho! Ihan kuin etelässä konsanaan =D. Meidänkin juniori osallistui ja oli kovasti tyytyväinen toimintaa. Rantakerhoa vetää leikkiohjaaja ja ohjelmaa järjestetään uimarannalla ja luonnossa. Sateen sattuessa on luvassa askartelua.


Satamasta löytyi kattavat palvelu: saunat, suihkut, jätteenkäsittely, tankkausmahdollisuus ja niitä kuuluisia vessoja oli myös riittävästi =).


Rannassa oli pitkä rivi myyntikojuja, josta sai täydennettyä tarvittaessa mm. vaatevarastoa.


"Rantabulevardin" päästä löytyy ravintolalaiva Najaden. Kävimme täällä syömässä todella mainiot pizzat. Laivan alakerrasta löytyy disco valoineen päivineen. Täällä koimme myös lomme tarjoiluennätyksen. Tilasimme pizzat tiskiltä. Hädin tuskin olimme enättäneet valita pöytää kun kuumat pizzat tulivat jo pöytään.


Saavuttaessa laiturilta, löytyi oikealta uimaranta. Siellä oli myös paikallisen veneseuran, Nauvon Pursiseuran oma laituri.


Ihania vaalenpunaisia yksityiskohtia =D.
Tämä lokki oli muuttunut rannalla kahlaajaksi. Siellä se tepasteli rantavedessä. No, pakko oli kuvata =D.


Satamassa on mahdillisuus grillata omia eväitä.


Monta maitokärryä! Nauvon satamassa oli muutama hauska asia, johon "törmäsin."


Siellä täällä laiturilla oli kaljakoreja kenollaan. Ensin kävi mielessä, että jep jep, iso ja levoton satama, kunnes huomasin, että ne olivat köydellä kiinno laiturissa. Silloin syttyi blondillakin lamppu ja tajusin, että ahaa, niiden avulla pääsee nousemaan hieman korkeampaan alukseen! Eli toimivat ikään kuin rappusina.


Perinteisen poijukiinnituksen lisäksi oli tarjolla tällaisia kiinnityksiä. Veneen keula ajenaa kiinni tuohon edessä olevaan kuminauhaan. Veneen perä kiinnitetään köysien avulla molemmin puolin laiturilla oleviin pyöreisiin kiinnikkeisiin. Siinä oli vene tukevasti kiinni.


Septin tyhjennykseen oli täällä sellainen systeemi, jonka näin ensimmäisen kerran elämässäni. Yleensä septin tyhjennykselle on oma laituri, jonne joskus joutuu jonottelemaan, jos sattuu monia veneitä lähtemään yhtäaikaa matkaan. Nauvossa oli septiletku rullattu telineeseen, joka löytyi laiturin edestä.


Letkukärry rullattiin laiturille lähelle omaa venettä ja kiinnitettiin näihin tyhjennysputken päihin kiinni. Näitä löytyi pitkin laituria tasaisin väliajoin. Eli venettä ei tarvinnut siirtää mihinkään! Todella kätevää.


Satamasta lähti yhteysaluksia muille saarille.


Nauvon satamasta jäi hyvä fiilis. Siellä tulee aivan varmasti vierailtua toisenkin kerran. Satamaan ja lähistön palveluihin pääset tutustumaan tästä. Nauvosta löytyi paljon kaikkea nähtävää kävelymatkan päästä, jatketaan niistä seuraavassa poistauksessa.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia Nauvon satamasta. Olen kerran ollut viikonlopun täällä, ja siitä jäi tosi kiva fiilis, tykkäsin. Aika rannan tuntumassa on kiva hotelli Strandbo, jossa yövyimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kuvia! Hyvin olet Nauvon hengen "vanginnut".

   Poista
  2. Kiitos Nonna ja Tuulia! Nauvo oli tosi kiva paikka =). Pari postausta tulossa vielä =D.

   Poista
 2. Sinä ansaitsisit näillä postauksilla jonkun kunniamaininnan tai palkinnon, sillä informatiivinen ja positiivinen (toki myös realistinen) kuvaus toinen toistaan ihanimmista vierasvenesatamista on ehdottomasti aivan parasta mahdollista mainosta kyseisille kohteille. Ihania kuvia, kivoja tarinoita ja lisänä hyvät vinkit! Kiitos Katinka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku <3!!! Minä saan palkinnon joka kerta, kun saan kommentin! Nämä teidän ihanat kommentit ovat todellisen palkinto ja vaivan palkka ja innostavat jatkamaan tätä blogin pitämistä. Blogia on mukava tehdä mutta ehdottomasti sen paras anti on tämä, voisiko sanoa sosiaalisuus =).

   Poista