torstai 24. lokakuuta 2013

Hangon vierasvenesatama

Hangon vierasvenesatamassa oli hyvin tilaa. Kesän Poker Run tapahtuma oli päättynyt edellisenä päivänä, hyvä niin, sillä muuten satamassa olisikin ollut ruuhkaa.


Hangon vierasvenesatama on suuri ja kaikki palvelut löytyvät. Olin kuullu etukäteen Hangon satamasta paljon hyvää ja huonoa. Ison sataman tavoin voi ihan huippusesonkina ollakkin hulinaa, mutta ainakin nyt oli ihanan rauhallista.


Heti satama-alueella on ravintola ja satamakonttori. Suihkut, saunat miehille ja naisille, sekä WC:t (joita oli riittävä määrä) löytyivät satamakonttorin vierestä.


Ravintolan edessä oli minusta hauska kyltti. Koirien tuominen aluelle oli kielletty yllä mainittuna aikana. Ilmeisesti sen ulkopuolella koirat saivat tulla alueelle =D. Lintujen ruokkiminen oli ilmeisesti kielletty ympäri vuoden.


Rannassa oli muutamia myyntikojuja joissa myytiin merihenkisiä vaatteitta ja sisustustuotteitta.


Myös venetarvikkeita ja varaosia oli tarjolla.


 Täältä sai mukaan mukavia ja käytännöllisiä matkamustoja.


Ihanat Tildat rivissä =).


Rannasta oli mahdollisuus vuokrata polkupyöriä.
Aivan sataman viesressä sijaitsee saariravontola Hangon portti. Nimensä mukaisesti ravintola sijaitsee saaressa. Ravintolan nettisivuille pääset tutustumaan tästä. Kausi on tältä vuodelta jo ohi, mutta ensikesänä jälleen toiminnassa.


Kuljetuksen ravintolaan hoiti tämä "laiturinpätkä" joka ajeli edestakaisin sataman ja ravitolan väliä.


Hiljaisempana aikana pystyi "laiturinpätkän" tilamaan vastarannalta nostamalla tämän merkin ylös. Eikä aikakaan kun pääsi kyytiin =D,
Heti vierasvenesaman vierestä alkaa Hangon uskomattoman kaunis ranta. Maisemat olivat kauniit, tykkäsin! Hangon vierasvenesatamaan pääset tutustumaan tästä.


Saga on Norjalainen vene. Vaikka se ei tulekkaan kaukaa, niin jostain syystä niitä ei ihan joka viikko ajele vastaan. Tänäkesä näimme toisen, kaksi jalkaa suuremman Sagan. Olimme yhtäaikaa heidän kanssa kolmessa eri satamassa. Tässä Sagat ovat nokat vastakkain laiturilla. Olivat heti ihan sielunkumppaneita keskenään, sentään samalta tehtaalta kotoisin =D.

Hanko on viehättävä merenrantakaupunki ja Suomen eteläisin paikka. Nähtävää ja kuvattavaa riitti, joten muutama postaus on Hangosta vielä tulossa.

1 kommentti: