torstai 10. lokakuuta 2013

Nauvon keskiaikainen kirkko

Nauvon keskustassa sijaitsee keskiaikainen kirkko. Keskiaikaiset kirkot suorastaan pursuavat kauniita yksityiskohtia ja historiaa, joten kävin tutustumassa... tottakai!
Kirkko on rakennettu vuosina 1430–1450. Museovirasto on määritellyt Nauvon kirkon ja kirkonseudun valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.
 Nauvon harmaakivikirkko on pyhitetty Pyhä Olaville.


Kirkon pihamaalle pääsee sisään tästä kauniista portista. Myös tämän kirkon ympärillä sijaitsee hautausmaa. Mennään seuraavaksi sisään kirkkoon.


Keskiaikaisen kirkon tapaan on myös tämä sisältä erittäin kaunis.


 Kattoa koristavat kauniit kaaret ja maalaukset.
 Pylväissä oli myös monia kauniita maalauksia.
Nauvon kirkosta oli hyvin vähän tietoa netissä tarjolla. Ihan jäi harmittamaan, sillä olisi  ollut mielenkiintoista lukea enemmänkin kirkon eri vaiheista, joita on kuulema ollut monia.


Urkupillistössä sijaitseva kaunis yksityiskohta.


Tässä vielä muutama minusta kaunis yksityiskohtia kirkkomaalta.
Kirkko sijaitsee keskustan ja venesataman välissä, joten matka sinne ei ole pitkä. Kannattaa käydä katsomassa!

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis kirkko. Kai se on jotenkin tää suomalainen vaatimattomuuteen tottuminen, että musta nää kotimaiset vanhat kirkot on paljon viehättävämpiä kuin eurooppalaiset katedraalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ainakin erilaisia ja omalla ehkä jopa karulla tavalla kauniita kun katedraalit ovat melko praimeita, ehkä jopa liikaa koristeltuja. Tulee sellainen kauneuden ähky =D.

   Poista
 2. Suomesta löytyy paljon kauniita, vanhoja kirkkoja. Tämäkin on todella kaunis ♥ Ihania yksityiskohtia olet taas löytänyt niin sisältä kuin pihapiiristäkin. Kyllä näissä kuvissa taas kerran silmä lepää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Totta, Suomessa on monia ihania kirkkoja ja osa jopa uusista on tehty kauniiksi.

   Poista
 3. Upea vanha kirkko, todella kaunis!

  VastaaPoista