maanantai 14. lokakuuta 2013

Brännskär

Oli aika jättää Nauvo ja suunnata kohti seuraavaa päämäärää. Olimme kuulleet laitureilla kehuttavat paikkaa nimeltä Brännskär sen verran paljon, että päätimme mennä sinne seuraavaksi. Ja onneksi mentiin, paikka oli mielestäni yksi reissumme parhaista!
Heti laiturin päässä toivotettin tervetulleeksi ja luvattiin lämpimisiä. Brännskär on vanha kalastajatila, jonne on yhteistyössä Turunmaan Saaristosäätiön kanssa rakennettu pienimuotoinen ja luonnonläheinen käyntisatama.


Jos Högsåralla tuli fiilis Vaahteramäen Eemelistä, niin nyt tultiin mummolaan! Paikka henki rauhallista maalaistunnelmaa parhaimmillaan. Tässä satamakonttori ja kahvila.


Yleensä kahviloiden ulkoterasseilla kyttäävät varpuset pullanmurusia. Täällä samassa puuhassa olivat kanat =D. Nämä veijarit saivat kuljeskella pihassa ihan valloillaan, aivan ihanaa.


Ei kanalaumaa ilman kukkoa. Tämä komistus kajautteli välillä ilmoille todella railakkaan kukkokiekuun.
Minun mummolassa oli aikanaa tällainen samanlainen kahvipurkki! Muistot tulvivat mieleen heti niistä hetkistä, joita olin aikanaan saanut mummolassa maalla viettää paljon.


Saarella pääsi rapsuttamaan myös lampaita.


Täältä sai reissun kauneimman "maksulapun" maksaessa satamamaksua. Minusta todella viehättävä idea!


Yövyimme Brännskärissä kaksi yötä, kuten "maksulapuista" näkee.Olimme täällä lomamme keskivaiheilla elokuun alussa.


Sataman konttori ja kahvila oli sisustettu kotoisan leppoisasti. Kuten samassa luvattiin, oli tarjolla tuoretta pullaa ja sämpylöitä heti aamusta. Se vaan on jotenkin niin luksusta, kun saa käydä hakemassa uunituoreita sämpylöitä aamiaispöytään.


Hinnat olivat hauskasti esillä.


Kuten kaikki muutkin tuotteet.


Brännskärin korkealla kalliolla satamakonttorin ja laiturin välissä sijaitsee terassialie krater. Sen lisäksi, että täältä käsin voi ihailla komeita maisemia merelle, järjestetään siellä myös tapahtimia. Meidän vierailun aikana kävi musisoimassa Charlotta Kerbs. Ihana artisti!


Täältä löytyi reissumme paras sauna. Löylyt olivat mainiot. Sauna sijaitsee aivan venelaiturin vieressä, joten uimaan oli mandollisuus pulahtaa jos löylyt kävivät liian kuumiksi.


Vessareportteri raportoi: Vessat sijaitsivat ylhäällä kalliolla, mutta sinne oli rakennettu todella hyvä kulkuväylä.


Vessat olivat uuden karheita ja niitä oli sataman kokoon nähden riittävästi.


Mitäs sanotte maisemasta vessan ikkunasta? Kyllä täällä kelpasi istuskella vaikka vähän pidempäänkin =D.


Kädet sai pestyä myös. Telineeseen oli kiinnitetty kyltti, jossa vinkattiin, että mikäli meinaa olla tylsää, niin voi aikansa kuluksi vaikka kantaa kaivolta vettä näihin astioihin seuraavien käsienpesijöiden iloksi =D.


Laituri oli tukeva ja sähköllä varustettuja poijupaikkoja oli 25.
Hyviä uutisia myös muillekkin kuin veneilijöille. Vaikka paikka on saaressa, pääsee sinne myös yhteysaluksella. Telttailijoille oli varattu aivan oma alue metsän siimeksestä. Tästä luonnonkauniista rauhasta pääsevät nauttimaan kaikki kynnelle kykenevät.


Tässä vielä muutama tunnelmakuva paikasta.


Brännskär oli meidän perheen mielestä yksi reissumme parhaista paikoista. Tänne poiketaan aivan varmasti uudelleen. Pääset tutustumaan paikan nettisivuihin tästä. Täällä voi kokea saariston rauhan ja tunnelman aidoimmillaan.

14 kommenttia:

 1. Ihana paikka ja ihanat kuvat. Tuonne täytyy päästä, jostain syystä emme ole koskaan paikalle eksyneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ammari <3! Emme olisi eksyneet myökään, ellei Puolimatruuri seilaa blogin pitäjä Ullao olisi suositellut kun tavattiin laiturilla =D. Onneksi mentiin, tämä oli mielestäni ehdottomasti reissumme parhaimmistoa.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja mahtava paikka. Allekirjoitan nuo kaikki adjektiivit. Paikka on minun yksi ehdottomasti suosikeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ullao <3! Ja kiitos kun suosittelitte paikkaa, emme olisi sinne eksyneet, ellei teiltä olisi tullut vinkkiä. Paikka oli ehdottomasti lomamme parhaimmistoa ja siellä käydään aivan varmasti toisenkin kerran =).

   Poista
 3. Kylläpä on viehättävä paikka. Voin kuvitella, että siellä on ollut kiva viettää laituriaikaa.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on ihanan näköinen paikka!!

  VastaaPoista
 5. Meillä oli kesällä venetreffit Brännskärissä, mutta silloin oli hankalat tuulet, joten treffit siirtyivät Stenskäriin. Jäi siis tutustumatta paikkaan tältä kesältä. Kuullun ja nyt nähdyn perusteella, sinne on ensi kesänä mentävä. Onpa sympaattisen oloinen paikka, kiitos hyvistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin kivaa, että jo nyt voi alkaa suunnittelemaan uutta kesää ja paikkoja jossa vierailla =). Voin suositella tätä paikkaa todella lämpimästi.

   Poista
 6. Hieno paikka! Ei olla koskaan pysähdytty, harmi sinänsä, kun tuosta ohi on kyllä ajettu kymmeniä kertoja. Ehkä liian lähellä meidän vakipaikkoja Helsingholmia tai Stenskäriä. Tai isäntää hirvitti rannassa ne kalankasvatusaltaat, joita ainakin ennen vanhaan oli. Minulla oli jo itselleni eväänä paketti savukampeloita, joita hän ei valitettavasti syö. Eli ei muuta kuin kahden saaren välistä kaasua lisää ja kohti länttä. KIva, että kuvien kautta pääsee sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli todella mielestäni reissun toiseksi paras. Paras oli Högsåra =). Meille oli ensimmäinen kerta kun käytiin täällä suunnalla näin pitkällä. Kuulin, että tätä paikkaa oli kovasti entisöity ja sitä kehuttiin kovasti laitureilla, joten päätimme pistäytyä siellä ja onneksi mentiin.

   Poista
 7. Todella hyvät kuvat! Olitte onnekkaita sään suhteen, paikka näyttää vielä paremmalta kuin sateisena päivänä :) Ei muuta kun sinne vaan loman aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoket! Tuo kesä oli kaiken kaikkiaan uskomon ilmojen suhteen. Lämmintä ja aurinkoa riitti =).

   Poista