keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kohti Hankoa

Loma alkaa lähestyä loppua ja suunnitelmissa oli kopasta vielä kaksi paikkaa. Oli aika jättää Tunnhamn ja suunnata kohti Hankoa. Kippari oli ollut siellä jo kerran aikaisemminkin hakiessaan ystäviemme uutta purjevenettä Tukholmasta pari vuotta sitten, mutta minulle tämä oli ensimmäinen kerta.


Lähellä Tunnhamnia löyty jälleen merimerkki joita harvemmin näkee. Tämäkin kuuluu A-viitoitusjärjestelmään ja on yleisempää lateraalimerkkiä kätevämpi erityisesti silloin kun ajetaan vasta-aurinkoon. Viitan yläpuolella oleva merkki näyttää, mikä viitta on kyseessä silloin kun viitan väriä ei kunnolla erota. Syy, miksi näitä käytetään vähemmän on se, että nämä lähtevät jäiden mukaan helpommin.
Mereltä löytyy monenlaisia merkkejä ja loistoja joilla pidetään huoli, että liikkuminen on turvallista. Toki niin kauan kun sääntöjä ja merkkejä noudattaa =).


Tämän merkin päälle oli kalasääksi rakentanut pesän. Tiesittekö, että euroopan vanhin rengastettu sääksi oli Suomesta, yli 26 vuotta vanha! Netissä kerrottiin lisäksi, että sääksi kelpuuttaa elinympäristökseen lähes minkälaisen ympäristön tahansa, jos vain riittävän lähellä on sopivia saalistusvesiä ja pesäpaikka on riittävän rauhallinen. Jaa-a, tämän paikan rauhallisuudesta voisin olla toista mieltä, veneitä surrasi ohi jatkuvasti =D.


 Linnun onneksi ohi ajeli myös monia hiljaisemia veneitä.


Tämä on ns. spinaakkeri eli "spinnu" jota myös pallopurjeeksi kutsutaan. Nämä ovat yleensä värikkäitä ja minusta on tosi hauska katsella merellä ja bongailla erivärisiä spinnuja. Purjetta käytetään silloin kun  purjehditaan sivutuuleen tai myötäiseen. Näistä tulee merellä aina ihana fiilis!
Matkalla Hankoon maisema vaihteli ihanasta saaristomaisemasta jo melko karuun ulkosaaristoon. Näissäkin on minusta ihan oma tunnelma, karua, mutta kaunista!


Päivä oli jälleen aurinkoinen ja melko tyyni. Ajelimme kuomu alhaalla ja sain kuvailla kaikessa rauhassa. Oikeastaan koko loman ajan oli sää suosinut meitä enemmän kuin hyvin. 
Pientä laittoa vailla, vai mitä mieltä olette? =D


Määränpää häämöttää jälleen. Hangon Satama on Suomen satamista eteläisin. Täältä on yhteys Keski-Eurooppaan, kaikkialle Suomeen ja Venäjälle. Hangon satama on erikoistunut paperin vientiin ja autojen tuontiin ja satama toimii ympärivuoden.


Tänne se tuli meidänkin Toyota ensin ja vietti muutaman ylimääräisen päivän satamassa, ennen kuin pääsi matkaan meille. Sattui nimittiäin olemaan ahtaajien lakko päällä. Voitte kuvitella miten pitkiä päiväit olivat autokuumeessa odottavalle, että saisi uuden kiesin alle  =). Nytkin täällä odottelee muutama auto eteenpäin kuljetusta. Minua muuten aina hirvittää ne autonkuljetusrekat. Autoja kun on paljon kahdessa kerroksessa ja vauhti kova.


Heti Sataman vieressä sijaitsee Hangon luotsiasema. Mikäli haluat tietää lisää luotsin työstä, suosittelen lämpimästi tutustumaan Luotsin blogikirjaan. Blogissa kerrotaan luotsin työstä hauskalla tavalla ja blogi sisältää paljon upeita kuvia.
Jälleen kutsu kävi ja luotsia viedään =).


Hangon näkyvimmät maamerkit ovat viereikkäin olevat vesitoni ja kirkko. Kaupungeissa sijaitsevia korkeita rakennuksia käytetään myös merimerkkeinä. Niistä löytyy merkintöjä merikartasta.


Nyt on aika laittaa jälleen kamera laukkuun ja aloittaa rantautumisvalmistelut. Kuvaaminen yhtäaikaa on, sanoisinko mahdoton tehtävä =). Palaamme Hankoon vielä muutaman postauksen verran.

8 kommenttia:

 1. Minulle tulee näistä postauksistasi aina hirveä kuume päästä merelle! Voin kuvitella, miten ihanan rentouttavaa on viettää kesä seilaillen ympäri saaristoa. No, ehkä meillekin se vene vielä joskus tulee.:) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna <3! Kyllä se kieltämättä on tosi kivaa. Raitista ilmaa, kauniita maisemia ja luonnon rauhaa. Ja palveluidenkin äärelle pääsee aina halutessaan =D.

   Poista
 2. Hauskaa nähdä Hankoa mereltä päin. Me kun aina saavumme maitse sinne :). Kiitos haasteesta. Palaan loppu viikosta asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä =) Jään mielelläni odottamaan millaisia vastauksi pääsen lukemaan =).

   Poista
 3. Oi oi, ihania kuvia. Niin ikävä kesää :( Ja Hanko-postauksia saa tulla vaikka sata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna <3! Kesää on ikävä täällälin. Ja postauksia luvassa lisää, joskin ei ihan sataa =D.

   Poista
 4. Hienoja kuvia sinulla taas ja että oikein kalasääksi sattui kuvauslinjalle <3 Katselen näitä sinun vanhojakin kuvia nyt ajan kanssa, joulua odotellen, flunssassa ja yskässä. Isäntä itse ehdotti, että hän tekee joulusiivouksen, kaupassakäynnit yms. eli kyllähän se käy ja enpä taida parantuakaan ennen aattoa ;) Ehkä kinkun ja tortut kuitenkin paistan maanantai-iltana, kun minulla on niihin monen vuoden rutiini. Syksy on ollut meillä aika hulabaloota eli on korkea aika rauhoittua ja ottaa joulu vastaan rauhallisin ja levollisin mielin!. Rauhallista joulua perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sairastuisin kanssa heti, jos tietäisin, että saisin siivous apua =D. Ei vaan, eihän sitä ole kiva sairastaa, joten pikaista paranemista sinulle. Olen seurannut facebookin kautta, että paljon on teidän syksyyn mahtunut, matkoja ja merkkipäiviä. Oikein ihanaa ja rauhallista joulunaikaa teille kaikille sinne!

   Poista