tiistai 22. lokakuuta 2013

Tunnhamnin luontopolulla

Lähdetään luontoon! Saaristossa on luonto ihan vertaansa vailla. Maisema on merellinen ja myös kasvusto on osittain erilaista. Onneksi luontopolkuja näissä paikoissa on, pääsee nauttimaan maisemasta ja samalla vähän liikkumaan.


Luontopolku Tunnhamnissa oli merkitty hyvin. Tai no, eksyimme kerran ensimmäisessä "risteyksessä" ja jouduimme rantaan jonkun mökin pihaan =D. Täyskännös ja takaisin sinne mistä tultiinkin. Vinkiksi, että siihen risteykseen voisi laittaa kyltin, minne päin polku jatkuu.


Mutta siitä eteenpäin polku oli todella hyvin ja ennen kaikkea hauskasti merkitty. Vai mitä sanotte tästä koirasta?


Nämä hyväntuuliset sienet olivat myös opastus tehtävissä. Täällä luontopolulla viihtyy varmasti perheen pieninkin patikoija, sillä opasteita oli todella hauska bongailla.


Paikalta löytyi näiden lisäksi mm. siili, lammas, tonttu, lisää koiria, pöllö ja jopa dinosaurus!  


Arvaisitteko mihin suuntaan jatketaan matkaa? Mieleeni tuli se kohtaus elokuvasta jossa Crocodile Dundee opastaa puskassa eräopasystäväänsä, minne suuntaan hän roistot ohjaa =D.




Mitä sanotte maisemista? Lepääkö silmä? Itse olin aivan haltioissani. Kallioille oli sinne tänne laitettu penkkejä, jossa oli ihana istahtaa ja antaa henkisen akun latautua. Näitä maisemia en vaihtaisi mihinkään.


Saaristossa katajat kasvavat vinhasti. Ne ikään kuin nuolevat kalliota ja ovat sellaisia matalia puskia.


 Tässä taas näitä tarkennuskokeiluja =).




Tämä hämähäkki on saanut saaliikseen muutakin kuin syötävää.


Luontopolulla vastaan tuli aivan upea kanervikko. Ei auttanut muu kuin ottaa macro esiin ja kontusilleen.




Myös nämä herkulliset mustikat oli pakko ikuistaa.


Luonto on ihan ehtymätön kuvauskohde. Vuodenajat antavat vielä oman lisämausteen ja mahdollisuuden kuvata aina vaan lisää. Onneksi ollaan päästy filmiaikakaudesta, sillä tämä harrastus tulisi minulle todella kalliiksi, siihen malliin kamera laulaa =).

7 kommenttia:

 1. Lumoava kuva tuo höyhen... kaunis. Pysäyttävä.

  VastaaPoista
 2. Oi miten hienoja tunnelmakuvia! Ja kamalaa miten nopeasti ja huomaamatta noista väreistä jäi vaan muisto - tänään nimittäin juuri tajusin, että aamujeni ilona hehkuneet puut oli palanneet huomaamattoman harmaiksi.. Byääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taitsi <3! Sanoppa älä muuta, itsekin havahduin juuri tänään, että ruskakin tosiaan alkaa olla kohta ohi. Nyt on pimein aika ja vaikka en niin kauhean paljoa lumesta pidä, niin sen verran saisi tulla, että antaa valoa maailmaan =).

   Poista
 3. Uusi kohde ensi kesään, kiitos! Kiva luontopolku ja ihanat saaristomaisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tosiaan suositella paikkaa, tuo luontopolku oli ihan parasta =).

   Poista