perjantai 4. lokakuuta 2013

Merellä jälleen

Oli aika jättää taakse Korppoo ja suunnata kohti Nauvoa. Aamupalan jälkeen teimme tutuksi tulleet lähtövalmistelut ja ei kun matkaan. Varoitus, postaus sisältää jälleen kuvia lokeista (kaikista itse asettamista kuvaukielloista huolimatta) =).


Päivä oli puolipilvinen ja hieman tuulinen. Silti merellä on aina ihanaa. Loman jälkeen huomasin sen ilmiön, että kun ensin on neljä viikkoa, voisi sanoa, että koko ajan pihalla, meinaa happi loppua oikeasti sisätilloissa =D.


Olin juuri saanut laitettua fendarit ja köydet paikoilleen ja asettunut matkustaja moodiin, kun kippari huikkasi, että meidät pysäytetään. Edessämme oli rajavartiosto ja niin sieltä heilautettiin seis merkkiä. Ei auttanut muuta kuin kiivetä jälleen kannelle fendareita asettelemaan.


Rajavartiosto tekee todella tärkeää työtä pitäessään silmällä meriliikennettä ja tarkistaessaan sekä veneiden, että kippareiden kuntoa. Tällä kertaa heillä oli mukana Ylen uutistoimittaja!


Kiinnityimme rajavartioston veneen kylkeen ja tarkastus aloitettiin. Käytiin läpi veneen paperit, vaahtosammuttimen huolto ja turvallisuus varusteita. Saimme lisäpisteitä siitä, että meillä oli kaikilla pelastusliivit päällä! Missäs ne sitten pitäisi olla ellei päällä? Mikäli vaaratilanne tulee (ja ne tulevat yleensä yllättäen nurkan takaa, joten niihin ei ennätä rauhassa valmistautumaan), ei silloin ole aikaa lähteä pelastusliivejä kaapeista kaivelemaan.


Suomen ja Viron rajavartiosto tekivät tänäkesänä yhteistyötä ja olivat vaihtaneet jopa työntekijöitä keskenään. Näin naapurimaastakin pääsivät tutustumaan meidän Suomen saariston juttuihin. Samalla kun rajavartija hoiti kipparin kanssa asianmukasita tarkastusta, haastatteli Ylen toimittaja minua! Pääsimme veneemme kanssa Lounais-Suomen alueuutisiin! Meillä oli kaikki kunnossa (luonnollisestikin), joten saimme hyvän jatkon toivotukset ja pääsimme jatkamaan matkaa kohti Nauvoa.


Välillä menee kesiä, ettei tulee eteen yhtään tarkastusta. Tänä kesänä niitä oli neljän lomaviikon aikana yhteensä kolme! Kaksi viimeistä tarkastusta tehtiin, kun olimme menossa loman lopuksi kotisatamaan. Molemmat tarkastukset sattuivat samalle päivälle ja vielä 5 min. välein =D. Taisi olla joku tehotarkastus menossa. Mutta kuten aiemmin totesin, mielellään treffataan rajavartiostoa, he tekevät töitä meidän kaikkien turvallisuuden eteen.


Nämä kaikki kuvat on otettu matkalla kohti Nauvoa. Mukavia merellisiä maisemia jälleen.
Tämä merkki tarkoittaa sitä, että yli 20 metriä korkean maston kanssa ei ole tästä kohtaa väylää meneminen. Ylhäällä on nimittäin sähköjohto (kuten alempi merkki kertoo). Nämä kaikki asiat on onneksi merkitty merkikorttiin. Yksi tärkein asia reitin suunnittelussa on tarkistaa, ettei reitillä ole etenemisen kannalta haasteita, esim. liian matalia siltoja, kapeita kohtia tai liian matala vesistö. Meillä ei ole korkeaa mastoa ja veneenkin syväys on alle merti, joten pääsemme hyvin monista paikoista menemään.
Nauvon siltä häämöttää horisontossa, pian oltaisiin perillä.


Vaikka olimme hyvissä ajoin liikkeellä, oli Nauvon satamassa lähes täyttä. Syykin selvisi, oli luvattu tuulta 12m/s, joten moni oli jäänyt mielellään odottamaan leppoisampia tuulia. Onneksi meillekin rako vielä löytyi ja pääsimme rantautumaan. Tutustutaan Nauvon satamaan lähemmin seuraavassa postauksessa.

6 kommenttia:

 1. Voi, odotan kovasti Nauvo-postauksia. Olen ollut siellä kerran pari vuotta sitten, ja ihastuin kovasti paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauvo oli tosi kiva paikka. Keskusta oli lähellä, joten veneilijänä (joka on aina jalkamies) oli siellä helppo kulkea =)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Nauvo ja edellinen paikka Korppoo ovat minulle tuntemattomia paikkoja, joten kiva tutustua niihin kuviesi ja kertomustesi kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli <3! Ihanaa jos näistä meikäläisen jorinoista on iloa =D. Tarkoitus tässä blogissa juuri onkin, että saan esitellä paikkoja maalla ja merellä (ilmassa olen niin harvoin =D).

   Poista
 3. Nauvo on tuttu paikka. Käymme siellä muutaman kerran kesässä, se kun on reittimme varrella. Juhannuksena en Nauvoon menoa suosittele, siellä on meluisat juhlat silloin:) Odotan myös innolla, mitä kerrot lisää Nauvosta. Kiva katsoa paikkaa sinun silmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =). Voin vain kuvitella, millaista meno on siellä juhannuksena =D. Tosin, monessa muussakin paikassa taitaa olla jussina eri meininki kuin normaalisti. Nauvosta tulee kaikkiaan neljä postausta, joten kuvia on luvassa =).

   Poista